sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Kentsel Dönüşümle İstanbul'un Çehresi Değişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentsel Dönüşümle İstanbul'un Çehresi Değişecek
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı’nda yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşüm seferberliğimiz sayesinde, elbette vatandaşlarımızın da desteğiyle, inşallah, şehrimizin çehresini tamamen değiştireceğiz. Zihninde soru işaretleri, kalbinde tereddüt olan her bir kardeşimizi güvenli, modern, estetik ve yaşanabilir evlere mutlaka kavuşturacağız” dedi.

                        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı’na katılarak bir konuşma yaptı.

                      Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında dün Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırılarda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Yaralı Mehmetçiklerimize Mevla’dan acil şifalar temenni ediyorum. Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır” açıklamasında bulundu.

                    Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı münasebetiyle katılımcılarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlamlı buluşmaya vesile olan Çevre Bakanlığımıza, Sayın Bakan ve ekibine, ilgili tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün, İstanbul’umuzu depreme hazırlama noktasında tarihî nitelikte adımları eş zamanlı olarak atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“İSTANBUL’DA BELİRLENEN REZERV ALANLARA 400 BİN KONUT İNŞA EDEREK DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRACAĞIZ”

              Nisan ayında İstanbul’un en acil ihtiyaçlarından olan kentsel dönüşümle ilgili özgün bir projeyi kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “’Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ adını verdiğimiz kampanyamıza İstanbullu kardeşlerimiz çok yoğun teveccüh gösterdi. Kampanyaya bugüne kadar 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. ‘Yarısı Bizden’ kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

            Kentsel dönüşüm ihtiyacının had safhada olduğu illerin başında, İstanbul olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da belirlenen rezerv alanlara 400 bin konut inşa ederek dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağız. Bugün ilk sözleşmelerini imzaladığımız ‘Yarısı Bizden’ kampanyasıyla 350 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız. Bunlara ilaveten ilimiz genelinde 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz” diye ekledi.

            Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kentsel dönüşüm seferberliğimiz sayesinde, elbette vatandaşlarımızın da desteğiyle, inşallah, şehrimizin çehresini tamamen değiştireceğiz. Zihninde soru işaretleri, kalbinde tereddüt olan her bir kardeşimizi güvenli, modern, estetik ve yaşanabilir evlere mutlaka kavuşturacağız.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeşilay Çekmeköy, Basın Mensuplarını BilgilendirdiÖnceki Haber

Yeşilay Çekmeköy, Basın Mensuplarını Bil...

Çekmeköy Liv Koleji'nin Erasmus BaşarısıSonraki Haber

Çekmeköy Liv Koleji'nin Erasmus Başarısı

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar