sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Kaan Gökvatan İle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaan Gökvatan İle Buluştu
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden KAAN, ilk uçuşunu yaptı.

        Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de test pilotu Barbaros Demirbaş ile ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kaldı. Bu uçuşta 8000 feet irtifaya çıktı ve 230 knot hıza ulaştı.

“TÜRKİYE, KENDİ 5. NESİL SAVAŞ UÇAĞINI ÜRETME YOLUNDA ÇOK KRİTİK BİR EŞİĞİ GERİDE BIRAKTI”

      Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar mitinginde yaptığı konuşmada Kaaqn ile ilgili olarak,, bugün Türk savunma sanayinin gurur günlerinden birinin daha yaşandığını, Millî muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu bu sabah başarıyla gerçekleştirdiğini belirti.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KAAN'ı görüyorsunuz değil mi? Daha neler gelecek neler? İnsansız uçakları yaptık mı? Akıncı'yı yaptık mı? Daha durun bakalım, neler gelecek neler? Kızılelma'yı yaptık mı? Bu Kızıl Elma var ya F16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Eyvallah, daha yapacağız" ifadelerini kullandı.

          KAAN'ın F16 gibi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Ne demişlerdi? 'Yapamazlar.' Bu öz güven fukaralarına, 'parçası kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren KAAN projesini baltalamaya çalışan iş birlikçilere rağmen millî muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabb'im emeği geçen herkesten razı olsun. Dosta güven düşmana korku salan KAAN'ımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Önümüzdeki dönemde savunma sanayinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Ümraniye Adayı Faik Eren OlduÖnceki Haber

DEVA Ümraniye Adayı Faik Eren Oldu

İyi Parti Çekmeköy Adayı Özgür ÖçalanSonraki Haber

İyi Parti Çekmeköy Adayı Özgür Öçalan

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar