sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Gururumuz MİT Kuruluşunun 97. Yılını Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gururumuz MİT Kuruluşunun 97. Yılını Kutladı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliklerinde yaptığı konuşmada, “Etrafımız adeta bir ateş çemberiyle kuşatılmışken hem ülkemizi büyütmenin, hem de devletimizin güvenliğini sağlamanın gayretindeyiz. Belirsizliğin arttığı bu dönemde ülkemiz; ekonomik, askerî, diplomatik ve istihbari alandaki başarılarıyla adından söz ettirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kale Yerleşkesi’nde düzenlenen Millî İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılarak bir konuşma yaptı.

       Konuşmasında, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın 97’nci kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar teşkilata emeği geçen herkese, tüm teşkilat mensuplarına, bütün isimsiz kahramanlara da şükranlarını sundu.

“HEM ÜLKEMİZİ BÜYÜTMENİN HEM DE DEVLETİMİZİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMANIN GAYRETİNDEYİZ”

              Milletin takdiriyle 2002’den beri Türkiye’nin hizmetinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yılı deviren Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevleri esnasında istihbaratçılarla hep yakın mesai içinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Son 21 yılda hayat-memat mesabesinde gerçekten kritik günler yaşadık. Nice badireleri aştık, nice saldırılara maruz kaldık, nice zorlukların, engellerin üstesinden alnımızın akıyla geldik. Bu süreçte MİT mensuplarımızın sadece gayretlerine, cesaretlerine ve vatanperverliklerine değil; aynı zamanda yüksek vazife şuurlarına, entelektüel birikimlerine, analiz kabiliyetlerine de bizzat şahitlik ettim. Devleti için gerektiğinde hiç düşünmeden seve seve canını verecek nice kardeşlerimizle birlikte omuz omuza çalıştık. Dolayısıyla Millî İstihbarat Teşkilatımızın gizli kahramanlarının nasıl büyük bir özveriyle görevlerini ifa ettiklerini şahsen çok çok iyi biliyorum. Kimi zaman ailesinden, kimi zaman sevdiklerinden, kimi zaman sağlığından feragat ederek görev yapan MİT mensuplarımızı burada ayrı ayrı tebrik ediyorum. Rabbim hiçbirinizin ayağına taş değdirmesin diyorum.”

              Türkiye’nin; ekonomik, siyasi ve askerî olarak küresel güç rekabetinin tam merkezinde olan bir bölgede yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlığın gündemini meşgul eden krizlerin kahir ekseriyetinin, Türkiye’nin yakın çevresinde gerçekleştiğini ifade ederek, “Etrafımız adeta bir ateş çemberiyle kuşatılmışken hem ülkemizi büyütmenin, hem de devletimizin güvenliğini sağlamanın gayretindeyiz. Belirsizliğin arttığı bu dönemde ülkemiz; ekonomik, askerî, diplomatik ve istihbari alandaki başarılarıyla adından söz ettirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“MİLLETİMİZİN ÇIKARLARINI GEREK DİPLOMASİ, GEREKSE ASKERÎ SAHADA CESARETLE SAVUNUYORUZ”

              Türkiye’nin, küresel satranç tahtasında oyun kurucu bir aktör olarak, “müessir güç” konumunu günden güne pekiştirmekte olduğunu ve gelinen aşamada bu gerçeğin hemen herkes kabullenildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Masada ve sahada güçlü Türkiye iddiamız hamdolsun artık tüm unsurlarıyla birlikte gerçeğe dönüşmektedir” dedi.

             Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Birilerinin iddialarının aksine ülkemizde bir eksen kayması yaşanmamış, bilakis uzun arayışlardan sonra ülkemiz asıl eksenini bulmuştur. Bu eksenin adı da Türkiye eksenidir. Eskiden olduğu gibi ‘başkaları ne der’ kaygısıyla hareket etmiyoruz. İç ve dış siyasette aldığımız her kararı, hayata geçirdiğimiz her politikayı tamamen Türkiye eksenli olarak belirliyoruz. Milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, Türkiye’nin neye ihtiyacı varsa, kimin ne dediğine bakmadan onu yapmanın peşindeyiz. Doğru zamanda doğru adımlarla milletimizin çıkarlarını gerek diplomasi, gerekse askerî sahada cesaretle savunuyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarını AğırladıÖnceki Haber

Başkan Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazetecil...

MHP Çekmeköy Gazetecileri KutladıSonraki Haber

MHP Çekmeköy Gazetecileri Kutladı

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar