sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Başkan Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarını Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarını Ağırladı
Abone ol
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bölgede görev yapan yerel basın mensuplarını Güngören Sosyal Tesisleri’nde ağırladı.

                     Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bölgede görev yapan basın mensuplarıyla birlikte kutladı. Güngören Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Poyraz “ Zaman zaman çeşitli vesileler le görüşüyoruz ama, 10 Ocakta yaptığımız bu buluşmanın önemi ayrı. Vatandaşlarımız için, doğru haber için sahada olan, bölgemizin nabzını tutan gazetecilerimizle aynı masa etrafında bulunmak bizim için mutluluk verici. Sizlerin fedakarca yaptığı çalışmalarla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sağlıklı şekilde ulaştırabiliyoruz. Gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm basın emekçisi kardeşlerimizin, bugün aramızda olmayan görevi başında olan, emekliliğe ayrılmış tüm basın mensuplarının bu önemli gününü kutluyorum,” dedi.

                   Daha sonra basın mensuplarından gelen soruları alan Başkan Poyraz; Yerel Seçimler, Kentsel dönüşüm, devam eden projeler yeni okullar, İBB ‘nin Çekmeköy’de yarım bıraktığı ve iptal ettiği projelerle ilgili gelen sorulara cevap verdi.

Yerel Seçimler

Sahada görüyoruz ki Murat Kurum adı bir heyecan bir coşku oluşturmuş durumda. 31 Mart’ta adayımız Murat Kurum ile İstanbul’u yeniden kazanacağımıza inancım tam ve eksiksiz. İstanbul Muradına erecek. Bunu ilk günden sokaklarda görmeye başladık. Sayın Murat Kurum’un adı açıklanır açıklanmaz sahada muazzam bir ilgi ve ‘kurtarın bizi’ diyen vatandaşlarımızlakarşılaşmaya başladık. 3 dönem kuralına değinen gazeteci arkadaşlarımız oldu. Çekmeköy’de de bizim için sonuçta bu, partimizin kendi içindeki bir kuralı ve illa uygulanacak diye bir mecburiyet yok. Esnetilebileceği  konusunda da çeşitli açıklamalar mevcut.   Dolayısıyla partim bu manada şahsıma ‘devam’ yönünde bir görev tevdi ederse benim de yok deme gibi bir şansım yok. Bakın İstanbul’da belki örneği yoktur ama bu bizim için övünç kaynağıdır kendi içimizden belediye başkan yardımcılarımızda aday adaylık başvurularını yaptılar. Rabbimden her zaman duam ne verirse hakkımızda hayırlısı olması yönünde. Hepimiz için ilçemiz için hayırlı olanın olmasını temenni ediyorum.

Kentsel dönüşüm

Artık İstanbul Muradına erecek diyoruz. Murat Kurum önderliğinde sadece Çekmeköy’ü değil inşallah bütün İstanbul’u bekleyen bir kentsel dönüşüm süreci başlayacak. Biz kendi kendine dönüşebilen bir modelle yolumuza devam ettik. Genç bir ilçe olmamız hasebiyle dönüşüme ihtiyacı olan binalar müteahhitlerle anlaşarak yeni binalarını inşa ettiler, ediyorlar. İlçemizde 2002 yılı öncesi yapılmış 20 den fazla site var. Ekiplerimiz bu siteleri dolaşıp neler yapılabileceği konusunda istişareler yaptı. Yapılması gereken çalışmalar hakkında bu sitelerimizde binlerce insanımızı bilgilendirdik. Birçok vatandaşımız dönüşümden yana olsa da kendi aralarında anlaşmazlık olan yerlerde mevcut. İnşallah onlarda bu sürecin ciddiyetinin önemi kavrar ve kentsel dönüşüm için devletimizin de sağladığı  imkanları kullanarak bir an önce sağlıklı ve huzurlu yuvalarına kavuşurlar.

Birçok projemizi hizmete açtık. Devam eden projelerde hız kesmiyoruz

Allaha hep şükrediyorum. Bizler göreve geldiğimizde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz seçim dönemlerinde kitapçıklar hazırlayıp projelerimizi tanıtıyoruz. Bu projelerin çoğu hayata geçirildi. Birçoğunun da yapım çalışmaları devam ediyor. Bu kitapçıklarda yer almayan onlarca hizmeti ise hamdolsun vatandaşlarımızla buluşturduk. Sosyal tesisler, okullar, spor salonları, millet bahçeleri, parklar, geri dönüşüm projeleri, kültür sanat ve spor, eğitim projeleri, sağlık ocakları ve hastanemizle ilçemize onlarca kalıcı eser kazandırdık. İnşallah bundan sonrada hem eser belediyeciliği hem de sosyal belediyecilik alanında sahada çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Değişen ve gelişen ilçemizde hizmet kalitemiz her gün bir önceki güne göre artarak devam edecek.

Çekmeköy Kafeler geliyor

Yakın zamanda hizmete açacağımız Mimar Sinan Spor ve Sosyal Tesislerimizin içerisinde Çekmeköy Kafe adıyla bir hizmeti daha hayata geçireceğiz. Gençlerimize belirli hizmetleri büyük bir indirimle sunacak olan bu kafelerimizden ilçemizin merkezi noktalarına inşa edeceğiz. Gençlerimizi uğrak mekanlarından biri olacak bu hizmetimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Çekmeköy Kart için geri sayım başladı

Vatandaşlarımızın Çekmeköylü olmanın ayrıcalığı yaşayacağı Çekmeköy kartımızda artık son aşamaya geldik. Bildiğimiz aidiyet kartlarından birçok farkı olan Çekmeköy Kartımızı Şubat ayında tanıtacak ve talepte bulunan hemşehrilerimize ulaştıracağız. Hem yerel ölçekli hem de ulusal alanda Çekmeköy esnafımıza destek sağlayacak hem de vatandaşlarımıza indirimler ve fırsatlar sunacak,   kartımızla ilgili detayları birkaç haftalık periyotta inşallah açıklayacağız.

Yeni okullar

Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Bazen bir iş olduğunda ekip arkadaşlarıma da hep diyorum; önce onu halledelim sonra diğer işi hallederiz diye. Bugün ilçemizde tabi gönül isterdi ki daha fazla okul inşa edelim ama geldiğimiz noktada bir elin parmaklarını geçmeyen okul sayımızı yüzlerin üzerine çıkardık. Şu an da Nişantepe, Güngören ve Çamlık Mahallelerinde devam eden 9 okul projemiz var. İnşallah hepsini yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edeceğiz.  Liselerde her hafta düzenli olarak gençlerimizi ve öğretmenlerimizi dinliyor sorunlara anlık çözümler üretiyoruz.

İBB’nin yarım bıraktığı ve yapmadığı projeler

Bakın geçtiğimiz günlerde bir İBB yetkilisi video paylaştı. Birçok ilçe belediye başkanının çeşitli hizmetler sebebiyle Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ettiği bir video. O videoda ben yokum. Neden yokum çünkü İBB’nin Çekmeköy’e kazandırdığı hiç bir şey yok. Taşdelen Kavşağı, İtfaiye Binası, Kültür Merkezi hepsi yarım bırakıldı. Metro iptal edilerek Çekmeköy halkı mağdur edildi. Ben İBB Meclisi’nde yaptığım konuşmada samimiyetle ifade ettim. Keşke Ekrem Bey gelse de ilçemize bir çivi çaksa bende bunun için teşekkür etsem diye. Bakın seçim üzerinden 5 yıl , konuşmamın üzerinden 1 yıl geçti ama durum hala aynı. Teşekkür edebileceğimiz bir çalışma yok.

Kreş için yer istediler. Hamidiye Mahallesi ve Taşdelen’de kendilerine iki yer tahsis ettik. Ne oldu? Ortada çalışma yok. Bizden talep ettiler biz merkezi ve değerli iki arsamızı hizmetlerine sunduk. Biz vermesek bugün bize yer vermediler diye propaganda yapacaklardı. Ama biz niye vermeyelim ki? Çekmeköy’e hizmet gelecek. Çekmeköy’ün evlatları bu hizmetten faydalanacak dedik ama sonu hüsran tabi. Baktık bir çalışma yok biz merkez mahallesinde kreş çalışmamıza başladık. Hızla ilerliyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra bitirip hizmete açacağız.

Program sonrasında tüm katılımcılara; özel olarak hazırlanan nostaljik radyolar hediye edildi.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇEKSİAD Her Zaman Basının YanındaÖnceki Haber

ÇEKSİAD Her Zaman Basının Yanında

Gururumuz MİT Kuruluşunun 97. Yılını KutladıSonraki Haber

Gururumuz MİT Kuruluşunun 97. Yılını Kut...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar