sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Gülizar Çevik'in Lalezar İsimli Çini Sergisi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülizar Çevik'in Lalezar İsimli Çini Sergisi Açıldı
Abone ol
İTO Yeni Camii Hünkar Kasrı’nda düzenlenen Lalezar İsimli Çini sergisi büyük ilgi gördü. Sergi sanat camiası açısından oldukça değer arz ediyor.

                İstanbul Ticaret Odası tarafından restore edilen Yeni Camii Hünkar Kasrı Sergi Salonu bugün çok önemli bir serginin açılışına sahne oldu. Çekmeköylü sanatçı, akademisyen Gülizar Çevik’in 16.YY’da Rüstem Paşa Tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Rüstem Paşa Camisinde bulunan ve bir çoğu kayıp durumda olan eşsiz çinileri “Rüstem Paşa Camii Çinilerinde Lale ve Karanfil Motifleri” isimli yüksek lisans tezinde inceleyen ve çok sayıda çiniye işlenmiş yeni laleler tespit edip bunları, kendi tasarımlarından oluşan çini panoların içerisinde yeni tespit edilen laleleri Türk çini sanatı, sır altı tekniği uygulayarak günümüze taşıyıp dün ve bugün arasındaki bir bağ kurmaya çalışan sanatçı Gülizar Çevik sergisi açılış gününde oldukça ilgi gördü.

            Sanat açısından önemli olan açılışa İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, İTO yönetim kurulu üyeleri Münir Üstün, Bahadır Yazık, İstanbul İl Kültür Turizm Kültür Müdür Yardımcısı Ayşin Deniz Kuru, İTO komite üyeleri, Üniversite Öğretim üyeleri, çok sayıda misafir ve basın mensupları katıldı. Çekmeköyden ise Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak, iş adamı Yetkin Çarpışır ve Bizim Bölge Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Şener katılım sağladı.

           İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu sergi açılış töreninde yaptığı konuşmada sanatı her zaman destekleyen bir kurum olduklarını belirterek “İstanbul Ticaret Odası olarak bu tip sergilerin sanat dünyasına çok büyük katlı sağlayacağına, sanatçıların üretimlerini arttıracağına inanarak bu sergileri yapmaya, katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu ay da öğretim görevlisi olan sanatçımızın sergisini açıyoruz. Gülizar hanımı gerçekten tebrik ediyorum, çok güzel literatüre geçecek eserlere imza atmış çok etkilendik tebrik ediyoruz” dedi.

          Akademisyen sanatçı Gülizar Çevik’te çok teşekkür ederek başladığı konuşmasında” Rüstem Paşa camii ile alakalı yüksek lisans tezi hazırladım. Bu camii uluslararası bilinen ve birçok çinisi çalınmış bir camii, 41 lalesi ile ünlüdür. Ben bu laleler ile ilgili araştırmamda 66 farklı laleye ulaştım. Tek tek bütün laleleri çinilere işledim. Sergide cennet laleleri diye büyük panoda da bütün laleleri bir araya getirdim. Simetrik gözükse de asimetrik bir çalışmadır. Hiçbir lale aynı değildir. Sergiye katılımlarınız bana gurur verdi. Tekrar ayaklarınıza sağlık” dedi.

            Sanatseverlerin, günümüze kadar tamamı tespit edilmemiş 66 farklı laleyi bir arada bulacakları.  “LALEZAR” isimli sergi, 66 farklı lalenin belgelenerek, Türk sanatına kazandırılması ve sanatseverlere ulaşması hedefi ile sergilenmekte, sergi Pazartesi günleri hariç, 30 Eylül 2023 saat 19:00’a kadar Eminönü Yeni Cami yanında bulunan Hünkar Kasrı sergi salonunda ziyaret edilebilinir.

    

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'da Suya Yüzde 25 Zam YapıldıÖnceki Haber

İstanbul'da Suya Yüzde 25 Zam Yapıldı

İstanbul Doğaseverler Derneği Merkezi Açılış için Gün SayıyorSonraki Haber

İstanbul Doğaseverler Derneği Merkezi Aç...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar