sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

A.D.A 5. Eğitim Dönemi Başladı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
A.D.A 5. Eğitim Dönemi Başladı.
Abone ol
Afet Dayanışma Ağı’nın (A.D.A) Yerel Afet Gönüllüsü eğitimlerinin 5. Dönemi başladı.

            Olası bir afet sonrasında ilk 72 saat hayat kurtarmada en kritik saatler arasındadır. Afetzedelerin büyük bir çoğunluğu bu ilk saatlerde çevreden yetişenler tarafından kurtarılmaktadır. Bu yüzden olası bir afette bilgili ve eğitimli bir kişi kendisine, ailesine ve komşularına daha faydalı biri olabilmektedir.

           Afet sonrasındaki ilk kritik saatlerde müdahale imkan ve kabiliyetini yükseltmek, Afet riskleri ve bu risklere alınacak önlemler konusunda halkı bilgilendirmek, bilinç düzeyini artırmak ve Yerelde eğitimli, organize ekipleri oluşturmak amacıyla 2018’de tamamen gönüllü kişiler tarafından kurulan ve sosyal medya üzerinden Türkiye’nin dört bir yanından gönüllülere ücretsiz çeşitli eğitimler vererek faydalı olmaya çalışan Afet Dayanışma Ağı (A.D.A) 5. Dönem eğitimlerine başladı.

          Ücretsiz verilen temel eğitim programında: Afet bilinci ve hazırlık (3 saat), Temel arama, kurtarma (11 Saat), Temel İlkyardım, afet ilk yardımı, (10 saat), afet psikolojisi (2 saat), temel yangın söndürme (6 saat) ve uygulama eğitimleri veriliyor.

        Sivil toplum örgütü A.D.A’nın kurucusu ve eğitimcilerinden olan Selmin İlknur Balıbaş: Eğitici eğitmenliği, Hafif arama kurtarma eğitmenliği, Yangın 1-2-3-4. Seviye eğitmenliği, Kısıtlı alalarda çalışma eğitmenliği, Temel afet bilinci eğitmenliği, Acil durum kriz yönetimi eğitmenliği, Acil durum ekipleri eğitmenliği, Orman yangını gönüllü eğitmenliği sertifikalarına sahip ve bir çok yerde seminerler veren 15 yıllık tam bir afet gönüllüsü, “Her eve bir afet gönüllüsü” en büyük mottoları olmuş,

          A.D.A ‘nın her meslek gurubundan gönüllü çekirdek kadrosu bulunmakta, sosyal medyada oluşturdukları eğitim verdikleri kişilerden oluşan büyük gruplarında sadece afet konuları değil birçok konuda akademisyenleri ağırlayıp üyelerine seminerler veriyorlar. Son konukları da 10 Ocak’ta “Geçmişin Gizemi, Göbeklitepe ve diğer tepeler” semineri ile Arkeolog, Öğretim Üyesi Dr. İlknur Türkoğlu oldu.

       Afet Dayanışma Ağı (A.D.A) ücretsiz eğitim ve seminerlerine sizde katılmak isterseniz, Facebook, İnstagram sayfalarından bilgi alıp afet gönüllüsü olabilirsiniz.

Ümit ŞENER

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Güvenlik Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Güvenlik To...

Ümraniye’de 2 Bina ÇöktüSonraki Haber

Ümraniye’de 2 Bina Çöktü

den-kızıl göl manzara

Haber Yorumları

  • Selma15-01-2024 20:25

    Emeklerinize sağlık tesekkurler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar