sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Türkiye Nükleer Güç Sahibi Ülkeler Arasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Nükleer Güç Sahibi Ülkeler Arasında
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Hava ve deniz yoluyla gelen nükleer yakıtların santralimize teslimiyle birlikte, artık Akkuyu bir nükleer tesis hüviyetini kazanmıştır. Böylece ülkemiz, uzunca bir gecikmenin ardından da olsa, dünyada nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir” dedi.

                 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni’ne video konferans yöntemiyle katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

                Bugün Türkiye’yi, dünyanın nükleer güç sahibi ülkeleri arasına sokacak büyük bir hamlenin sevincini paylaşmak üzere bir arada olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gurur günümüze iştirak eden, başta Cumhur İttifakındaki ortaklarımız olmak üzere, tüm misafirlerimize, ekranları başında bizleri izleyen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

                Bu törenle aynı zamanda millete verdikleri bir sözlerini de gerçekleştirmiş olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin üretime geçmesinden bir önceki safhası olan nükleer yakıtların, santral sahasına getirilmesine şahitlik ediyoruz.  Hava ve deniz yoluyla gelen nükleer yakıtların santralimize teslimiyle birlikte, artık Akkuyu bir nükleer tesis hüviyetini kazanmıştır. Böylece ülkemiz, uzunca bir gecikmenin ardından da olsa, dünyada nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir.”

“AVRUPA KOMİSYONU, NÜKLEER ENERJİYİ YEŞİL ENERJİ KABUL EDEREK, BU KONUDAKİ TEREDDÜTLERİ GİDERMİŞTİR”

                   Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada 422 nükleer reaktörün faal olduğunu, 57 reaktörün de yapımının devam ettiğini ve Avrupa Birliği’nin elektriğinin yüzde 25’ini nükleerden elde ettiğinin altını çizdi.

                 Geçtiğimiz yıl Avrupa Komisyonu’nun, nükleer enerjiyi “yeşil enerji” kabul ederek, bu konudaki tereddütleri giderdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de Akkuyu ile ülkemizi bu gelişmelerin bir parçası hâline getirdik” dedi. 

                Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeye en başından beri destek veren, Rusya Devlet Başkanı Putin başta olmak üzere tüm Rusya Federasyonu makamlarına şükranlarını sunarak, santralin inşasında ve üretime geçme sürecinde görev alan Türk ve Rus tüm personeli de tebrik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kentsel Dönüşümde Başvuruyu Site Yönetimi Değil Malikler YapacakÖnceki Haber

Kentsel Dönüşümde Başvuruyu Site Yönetim...

İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyasına Rekor BaşvuruSonraki Haber

İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyasına R...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar