sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyasına Rekor Başvuru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyasına Rekor Başvuru
Abone ol
İstanbul’da vatandaşlar sevdiklerinin hayatını tehlikeye atmamak için kentsel dönüşüm kampanyasına rekor başvuru yaptı. Bakan Kurum 'Yarısı Bizden' kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada "İki gün oldu başvurular başlayalı şu ana kadar 41 bin 422 bina (264 bin 496 bağımsız bölüm) kampanyaya başvurdu.

            Bakan Murat Kurum kampanya ile ilgili olarak  “İki gün oldu başvurular başlayalı şu ana kadar 41 bin 422 bina 264 bin 496 bağımsız bölüm kampanyaya başvurdu. 200 bin konut yapacağız. Üçte ikisinin anlaştığı ve müracaat ettiği ve yerinde incelenen TOKİ ile inşaatını yapacağımız ve maliyetinin yarısını bizim karşılayacağımız proje.

            250 uzmanımız sahada incelemeleri yapıyorlar. 39 ilçede başvurular var, Bahçelievler ilçesi en yoğun başvuru yapılan ilçe. Ardından Güngören, Küçükçekmece ve Avcılar diye gidiyor.

            Rezerv alanlar inşa edeceğiz. Bayramın birinci günü 2 bin konutun temellerini attık. 4 bin konutun da anahtar teslimini yaptık. Vatandaşlarımızın rızasıyla bu dönüşümleri yapacağız. Yıkılmış binaları olanlar da bu projeye başvurabilir. 6 katlı binamız var ama imarı 5 katlı, 6 kat alamıyoruz ne olacak? 6 kat veriliyorsa aynı anlayışla dönüştüreceğiz.

            Hemen başvuruyla birlikte incelemeler başladı. Risk durumuna bakıyoruz, protokol yaparak vatandaşa 'Sizin binanız dönüşebilir, çoğunluğu sağlayın' diyoruz. Hazır olan yerlerde inşa sürecini başlatıyoruz” dedi.

           Durum gösteriyor ki konuya duyarlı vatandaşlar da var sevdiklerinin hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atma vebalini yaşamak istemiyorlar. Binası riskli olup ta görmezden gelenler, sadece kendilerinin değil o binada oturan herkesin hayatını tehlikeye atıyorlar. Bu durum karşısında da  da devlet harekete geçmeli  3/2 çoğunluğu sağlayamayan binalarda yaşayan ve sağlam bir binaya geçmek isteyen vatandaşlarına gereken desteği vermelidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Nükleer Güç Sahibi Ülkeler ArasındaÖnceki Haber

Türkiye Nükleer Güç Sahibi Ülkeler Arası...

Çeksem deprem Bilinci ve Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlediSonraki Haber

Çeksem deprem Bilinci ve Kentsel Dönüşüm...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar