sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Kentsel Dönüşümde Başvuruyu Site Yönetimi Değil Malikler Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentsel Dönüşümde Başvuruyu Site Yönetimi Değil Malikler Yapacak
Abone ol
Kentsel dönüşüm için E – Devlet üzerinden başvurular başladı. Ama hala vatandaşlar arasında küçük ayrıntılarla ilgili kafasına takılan sorular mevcut bunların en başında sitelerde yaşayanlar hala başvuruyu site yönetiminin yapacağını sananlar var, malikler ayrı ayrı kendileri E- Devlet üzerinden yapması gerekiyor.

            Bakan Murat Kurum’un Çekmeköy ziyareti sırasında yaptığı müjdeli açıklamalar, sonrası Çekmeköy’de vatandaşları binalarını devlet güvencesiyle kısa zamanda yenileme imkanı bulması heyecanı sardı. Konuyu detayı ile öğrenmek isteyen vatandaşların kafasında ki sorulara hala detayı ile bilgilendirecek kişi aramaları kendilerini zora sokacak gibi görünüyor. En büyük sıkıntıların başında sitelerde yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüme yanaşmak istemeyen site yöneticilerinin ve sakinlerinin, bilgilendirme toplantıları yapmamaları, diğer site sakinlerini oyalaması ve yanlış bilgi vererek başvuru yapmalarını engellemeleri oluyor.,,

          Kentsel dönüşümde 3/2 çoğunluğun olması ve gönül rızasına bırakılması, konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan vatandaşların başvuru sürelerinin bitmesi ile sonuçlarının aleyhlerinde olacağının farkında bile değiller.

          Çekmeköy’de 2002 yılı öncesi yapılan sitelerin sağlamlık oranları oldukça şüpheli, bu sitelerin devletin sunduğu bu imkanlarla yenilenmeleri oturanlar açısından son derece önemli, dairelerinin şuan ki değerleri ile yenilendikten sonra ki değerleri açısından bile karları büyük olacak. Gene en büyük avantajlarından biri ise sağlam müteahhit arama, zamanında bitecek mi endişeleri, kandırılacak mıyım endişeleri olmayacak, devlet güvencesi ile TOKİ ve Emlak Konut eliyle yeni binalarına kavuşabilecekler. Normalde TOKİ ve Emlak Konut her yere gitmiyor. Vatandaş müteahhit aramak zorunda kalıyordu.

         Bakan Murat Kurum’un ve bazı belediye yetkililerin açıklamasına göre normal zaman da imar durumuna göre bire bir yeniletemeyecekleri sitelerini, kentsel dönüşüme sokarak bire bir yapma hatta bazı yerlerde %10 -% 15 gibi fazla yapma imkanına bile sahip olacaklar buda devletin açıkladığı 2+1 dairelerde 750 Bin, 3+1 120 metrekarelik dairelerde 900 Bin olan vatandaşa düşen ödemenin bile. fazla çıkacak dairelerin satışıyla, ödeyecekleri paralarda maliyetlerinin düşürme imkanlarının olması kaçırılmayacak bir fırsat gibi duruyor.

          Binalarını kentsel dönüşüme sokmak isteyen her malikin E- Devlet üzerinden kendisinin başvuru yapması önemli, bu başvurulara göre 3/2 çoğunluğa ulaşıldığında bakanlık yetkilileri görüşmeye gelerek bilgilendirme yapılarak, ön incelemeler ve keşif çalışması yapıyor. 3. Adımda protokol yapılarak proje aşamasına geçiliyor. Ruhsat alımı sonrasında binanın boşaltılması süreci başlıyor 60 + 30 gün süren bu süreçte 10.500 TL taşınma parası ve aylık 5250 TL kira yardımı başlıyor. Binaların yapım süreci 2 Yıl…        

       Başvurular 26 Nisan – 29 Mayıs arasında yapılabilecek. Bu sürenin şuan için uzatılması gündemde gözükmüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Murat Kurum Çekmeköylülere Müjde VerdiÖnceki Haber

Bakan Murat Kurum Çekmeköylülere Müjde V...

Türkiye Nükleer Güç Sahibi Ülkeler ArasındaSonraki Haber

Türkiye Nükleer Güç Sahibi Ülkeler Arası...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar