sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Bakan Murat Kurum Çekmeköylülere Müjde Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Murat Kurum Çekmeköylülere Müjde Verdi
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Çekmeköy’de İş insanları, muhtarlar ve site yöneticileri ile bir araya gelerek kentsel dönüşüm ile bilgiler verdi. Çekmeköylülere ayrıca birçok müjdeyi de duyurdu.

               Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Çekmeköy’de gerçekleşen bir dizi programa katıldı. Çekmeköy Nikah Sarayı sosyal tesisinde sabah gerçekleşen programda, iş insanları, muhtarlar ve site yöneticileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Daha sonra Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi altında hizmete açılan Çekmeköy 100. Yıl Kütüphanesi’nde gençler ile birlikte olan Bakan Kurum Cebir Camii bahçesinde vatandaşlarla çay sohbeti yaptı. Çekmeköy Yenidoğan Taşdelen Mahallesi'nde İBB’nin yapamadığı, yapımını bakanlığın üstlendiği Çekmeköy – Alemdağ - Taşdelen Yolu köprülü Kavşağının Temelini Atma törenini gerçekleştirdi.  Aynı zamanda 400 araç kapasiteli otoparkında temeli atma törenine de video yayın ile katıldı. Çekmeköy Millet Bahçesi’nin ilk fidan dikimleri yapıldı.

          Çekmeköy Ak Parti İlçe Başkanı Akın İlhan ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde sabah gerçekleşen kahvaltı programında kentsel dönüşümle ile ilgili bilgiler veren Bakan Kurum “  Çekmeköy’ün Çamlık, Hamidiye, Mehmet Akif, Merkez ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde toplam 39 site bulunuyor. Bu sitelerde bulunan 248 binada tam 20 bin 494 kardeşimiz yaşıyor. Buradaki vatandaşlarımız bize dönüşüm talebinde bulundular. Şimdi buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kardeşlerimizin talebi doğrultusunda 6 bin 354 konut ve iş yerinden oluşan bu binaları kentsel dönüşüme alıyoruz. Çekmeköy Belediyemizle birlikte büyük bir dönüşüm çalışması başlatıyoruz” dedi.

          Dönüşüme girecek sitelerde yaşayan vatandaşlardan isteyenlerin Çekmeköy’de 25 dönüm rezerv alanda yapılacak olan konutlarda ki dairelerle takas yapabileceklerini ya da sitelerin mevcut alanlarında yerinde dönüşüm olabileceğini belirtti.  Yarısı bizden kampanyası ile Devlet güvencesiyle Emlak Konut ve TOKİ eliyle gerçekleşecek kentsel dönüşümde evlerin 2 sene içerisinde vatandaşlara teslim edileceğini söyleyerek hayırlı olsun dedi. Başkan Kurum bunun bir vizyon işi olduğunu belirterek “ Bu vizyon afet alanında kendisine tatil beldesi arayanların vizyonu değildir. Bu vizyon her işe, her esere bahane üretenlerin vizyonu da değildir. Vatandaşın metro ihtiyacı, kavşak ihtiyacı olduğunda yapmamak için yine bahane üretenlerin vizyonu da değildir. Bu vizyon 21 yıldır bu ülkeye hemen hemen her alanda çağ atlatan, eserleri ile, hastaneleri ile, yollarıyla, köprüleriyle, tünelleriyle, kentsel dönüşüm konutlarıyla, millet bahçeleriyle, milletine hizmet götürenlerin vizyonudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonudur. Kısa bir süre önce Ümraniye’de 65 Milyar lire yatırımla finans merkezini bitirdik hizmete açtık, burada 50 Bin kardeşimiz istihdam edilecek işte bu projeleri yapmak vizyon ister, dert ister dert, dertli olacaksınız ki yollara düşeceksiniz. Ama İstanbul dışında birçok işle meşgul olursanız, İstanbul’u unutursunuz. İstanbul’un sorunlarını çözemezsiniz. İstanbul bizim medeniyetimizin başkenti , göz bebeğimiz. Ama onların işleri güçleri algı yönetmek, Burada hem kavşağı yapmıyorsun hem de buraya gelip algı yapıyorsun olabilir mi ? Böyle bir şey, elinden tutan mı vardı senin 4 senedir bir şey yapmadın? Bu algı yönetiminin vatandaşa faydası yok, zaten vatandaşta kimin yapıp yapamayacağını çok iyi biliyor. O yüzden 14 seçimdir de Cumhurbaşkanımızdan yana oyunu kullanıyor. İstanbul’u köhneleşmiş zihniyetlere terk etmeyeceğiz” dedi.

          Bakan Murat Kurum Çekmeköy 100. Yıl Kütüphanesi’nde buluştuğu gençlerle sohbet ederken,  gençlerden gelen istekleri kıramayarak 3 okula spor salonu sözü vererek gençleri mutlu etti…

          Taşdelen Yusuf Cebir Merkez Camisinde namaz sonrası vatandaşlar ile bir araya gelerek çay eşliğinde sohbet eden Bakan Kurum yapılan çalışmalar ve yapılacak olan eserler ile ilgili bilgi verdi…

         Çekmeköy – Alemdağ - Taşdelen Yolu köprülü Kavşağının Temelini Atma töreninde konuşan Bakan Kurum  “ İşte eser bu, yaparsa Ak Parti yapar. Cumhurbaşkanımız yapar. Söz verirse sözünü tutar. Sözünü tutar ve en kısa zamanda milletine sunar. İşte biz bu anlayış ile çalışıyoruz. Onlar yapmasa da biz milletimizin ihtiyacı neredeyse orada oluruz. Kimseden yapmasını da beklemeyiz. Yaptılar, yaptılar yapmadılar. Çekmeköyümüzün, Tuzlamızın, Sultanbeylimizin, Sancaktepemizin metrosunu da, nasıl bugün yapmadığınız kavşağın temelini atıyorsak onları da yapar, bu aziz millete hediye ederiz” dedi.

Ümit ŞENER

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti Çekmeköy Seçime HazırÖnceki Haber

Ak Parti Çekmeköy Seçime Hazır

Kentsel Dönüşümde Başvuruyu Site Yönetimi Değil Malikler YapacakSonraki Haber

Kentsel Dönüşümde Başvuruyu Site Yönetim...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar