sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Başkan Çerkez Kreş İçin İmzaları Attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çerkez Kreş İçin İmzaları Attı
Abone ol
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda Merkez Mahallesi’ne inşa edilecek kreş için protokolü imzaladı.
cüneyt ılgın kurban

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez 31 Mart Yerel Seçimlerden hemen sonra vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Çerkez, Merkez Mahallesi Çavuşbaşı Caddesi Engin Sokak No:8’de 1000m2 alana inşa edilecek 100 öğrenci kapasiteli, 8 sınıflı yeni kreş için imzaları attı. 1 yıl içinde tamamlanması planlanan kreş vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek. İmzalanan protokole  kreşin; “Çekmeköy Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Vakfı Çocuk Yuvası “adıyla hizmet vermesi planlanıyor.

Başkan Çerkez; “ Halkımız istedi biz yapıyoruz”

              Halk İstedi biz yapıyoruz diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “ Gerek seçim öncesi gerekse seçimden sonra halkımız eksikleri dile getirdi. Biz de bu eksikleri not alarak ihtiyaçlar doğrultusunda hizmetlerimize şekil vermeye başladık. Bir hayırseverimizin desteğiyle Merkez Mahallemizde yeni kreşimizin protokolünü imzaladık ve çok kısa bir zaman içinde de temelini atacağız. Komşularımızın içi rahat olsun. İlçemizin ve komşularımızın ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu doğrultuda yeni projelere imza atacağız. Çalışan annelerimizin yavrularını güvenle emanet edecekleri yeni kreşler içinde projeler hazırlayıp çalışmalara başlayacağız. Çekmeköy’ümüzde herkesin yüzü gülecek,” dedi.

Başkan Çerkez’den bağışçıya teşekkür

             Başkan Çerkez sözlerine şöyle devam etti; “ Türkiye’de gönüllülük kavramını ilk öğreten duayen bir kişi olarak biliyoruz İnal Aydınoğlu’nu. 1978 yılından bu yana yaptıklarıyla insanların hayatlarına dokunuyor. 10 bini aşkın gönüllüye eğitim verdi. Hayatının her döneminde sevgiyi, sevinci, mutluluğu yaptığı eserlerle gençlere, çocuklara aktaran İnal ağabeyi uzun yıllardır tanıyorum. Kendisiyle Kadıköy’de başlayan ağabey, kardeş ilişkimiz hep sürdü. Kadıköy’de yaptığı eserler ortada. Bu eğitim tesislerinden binlerce evladımız yararlandı.  İnal Aydınoğlu, insanın gönlünü, sevgisini, şefkatini, merhametini, maddi, manevi bütün olanaklarını başka insanlarla paylaşmasının, bu verdiklerinden hiçbir karşılık beklememesinin gönüllülük kavramını oluşturan bir eğitim kahramanıdır benim için.  Gönüllülük kavramının Türk milletinin yapısına çok uygun bir kavramdır. Türk milleti sevgide, şefkatte, merhamette cömert ve aile bütünlüğünün sağlam olan bir millettir. Gençlere gönüllülük duygusunun verilmesi ülkeye büyük yarar getirir. Bütün okullarda gönüllülük dersleri veriyor İnal Ağabey. İnal ağabeyin dediği gibi, “Bir insan hizmet ettiği insana saygı duymazsa, o insanın beklentilerini karşılamazsa, yakın bir dostluk ilişkisi kuramazsa verilen hizmetin karşı tarafa büyük yarar sağlayamayacaktır. Ömrünü eğitime adayan İnal ağabey Ataşehir’de de büyük ve önemli eserler bıraktı. Topluma Hizmet Uygulamaları projesiyle çok değerli işler yaptı. 50 yıla yakın süredir hayır işleri, eğitime katkı ve STK’lara verdiği seminerlerle hayatımızın her alanında yer alan İnal ağabey şimdi de Çekmeköy’de.

Çekmeköy artık İnal ağabeyin evidir. O bizi, biz onu bırakmayız

             Göreve başladıktan sonra Çekmeköy’de yapacağım projelerle ilgili İnal ağabeye bilgi verdim. Ayrıca, seçim kampanyası döneminde Çekmeköy’de bulunan 21 mahallemizde, her mahalleye kreş yapacağımın sözünü vermiştim. İnal ağabey bana, “Orhan başkanım eğitimin olduğu her şeye varım” diyerek beni kırmadı.  Kendisine ilk kreş projemiz için bilgi verdim. Merkez Mahallemiz’de yapacağımız kreşle ilgili tüm teknik prosedürleri tamamladık. Bugün ilk adımını atıp, protokolü imzalıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kazasında ÖldüÖnceki Haber

İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kaza...

Çekmeköy Sosyal Tesislerinde Yeni DönemSonraki Haber

Çekmeköy Sosyal Tesislerinde Yeni Dönem

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar