sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kazasında Öldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kazasında Öldü
Abone ol
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopter kaza kırıma uğradı. Akıncı İHA’nın enkazın yerini tesbit ettiği kazada reisi ve Abdullahiyan’ın hayatını kaybettiği açıklandı.

             19 Mayıs Pazar günü İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışlarında bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi ve beraberindekileri taşıyan helikopter Tebriz’e dönerken,  olumsuz hava koşullarının yol açtığı söylenen bir kaza sonucu dağlık alana düştü. İran devlet yetkililerinin talebi üzerine arama için bölgeye gönderilen Akıncı İHA’nın bulduğu enkaz koordinatlarını bildirmesi ile bölgeye giden yardım ekipleri kazadan kurtulanın olmadığını açıkladı.

             İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmati ve Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

 

            Cumhurbaşkanı Erdoğan yağtığı açıklamada: “Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.  Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum.

            Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum.

           Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum.

           Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız” Dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekmeköy'de Gençlik Yürüyüşünde Coşku HakimdiÖnceki Haber

Çekmeköy'de Gençlik Yürüyüşünde Coşku Ha...

Başkan Çerkez Kreş İçin İmzaları AttıSonraki Haber

Başkan Çerkez Kreş İçin İmzaları Attı

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar