sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Türkiye’nin En Donanımlı Taş Kırma Cihazı Çekmeköy’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin En Donanımlı Taş Kırma Cihazı Çekmeköy’de
Abone ol
Geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleşen Çekmeköy Devlet Hastanesi Endroüroloji ve Taş Kırma Merkezi vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Çekmeköy Belediyesi katkıları hizmete alınan merkez, gün içerisinde onlarca vatandaşa şifa kaynağı oluyor.

               Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın göreve geldiği ilk dönemde sözünü verip yoğun gayretleriyle ilçeye kazandırdığı Çekmeköy Devlet Hastanesi, yeni ve modern sağlık hizmetleriyle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.  Bu hizmetlerden sadece biri olan Çekmeköy Devlet Hastanesi Endroüroloji ve Taş Kırma Merkezi; yoğun şekilde çalışıyor. Türkiye’de alanında en güncel, donanımlı ve güçlü cihazlar ile vatandaşlara hizmet veren merkezde, hastalar alanında uzman hekimlerin ve ekiplerinin uyguladığı tedavi ile 30-45 dakika içerisinde böbrek ve idrar yollarında yer alan taşlardan kurtuluyor. Merkez’de bulunan son teknoloji ESWL taş kırma cihazı; şok dalgaları kullanarak, anestezi uygulanmadan hastalara ağrısız ve sancısız tedavi olanağı sağlanıyor.

Merkezde yurtiçi ve yurtdışından da hekimlere eğitim veriliyor

                 Çekmeköy Devlet Hastanesi içerisinde yer alan merkez hastalara şifa olmanın dışında içerisinde bulunan eğitim salonu ile birlikte yeni hekimlerin de burada yetişmesine olanak sağlanıyor. Uzman hekimlerin bulunduğu merkezde verilen eğitimler ile gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen üroloji hekimleri taş kırma alanında deneyim kazanıyorlar.

               Çekmeköy Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Kemal Sarıca, “Şuan bulunduğumuz yer üroloji kliniğine bağlı olan endoüroloji adını verdiğimiz açık ameliyat yapmadan, dikiş atmadan tamamen kapalı yoldan ameliyatların yapıldığı ve eğitimlerinin verildiği bir merkez. Bu merkezin önemi; hem tedavide kapalı ameliyatlar için hem gereken eğitimleri arkadaşlara kazandırmak hem de bununla ilgili basit işlemleri burada gerçekleştirmek. Bu merkezde ki tedavi yöntemini geçmiş tedavi yönetmeleriyle karşılaştırdığımızda hastalara en az zarar veren, anestezi gerektirmeden sadece bir ağrı kesici uygulayarak hastanın tedavisinden 1 ya da 2 saat sonra evine, işine dönebildiği ESWL adını verdiğimiz şok dalgaları ile taşları kırdığımız tedavi yöntemidir. Merkezimizde ESWL ünitesi ile; anestezisiz, ağrısız sadece bir ağrı kesici uygulayarak deneyimli ekibimizin uygulaması sayesinde böbrek ve idrar kanallarında ki taşın odaklanıp, lokalize edip hedeflendikten sonra sistemin oluşturduğu şok dalgaları taşa yönlendirilerek taşlar bu basınç darbeleri ile olduğu yerde kırılıyor, ufalanıyor ve toz haline geliyor. Bu sistemin 2 ay önce merkezimize kurulumu yapıldı ve bu süreçten itibaren uygulamalarımıza devam ediyoruz. Cihazımız oldukça kuvvetli, etkili ve son jenerasyon. Hastalarımızın artık taş hastalığından korkmasına gerek yok. Açık ameliyat yapmıyoruz, hastada kesi oluşturmuyoruz, herhangi bir dikiş uygulamıyoruz bu sistem ile neredeyse taşları %60-70 oranında kırabiliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Kemal Sarıca’dan Başkan Poyraz’a Teşekkür

               Merkezin açılışında emeği olanlara teşekkür eden Prof. Dr. Kemal Sarıca sözlerine şöyle devam etti; “Bu ünitemizi tabi ki hazırlamak hiç kolay olmadı. Oldukça geniş kapsamlı bir ünitemiz var. Bu ünitemizde gerek ekipman, gerekse burayı donatmak ve her türlü altyapıyı oluşturmak için çok önemli destekler aldık. Bize manen ve madden  çok büyük  destek veren Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ın yakınlığını gördük. Hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadılar, başından itibaren bize böyle bir üniteyi kazandırmak için her zaman yanımızda oldular, gerekli desteği verdiler. Biz kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bu ünitemizin açılışında değerli Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz ve ilgili yetkililerde aramızdaydı. Bizleri onurlandırdılar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla AnıldıÖnceki Haber

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla Anıl...

Sosyal Medyada Temizlik YapılıyorSonraki Haber

Sosyal Medyada Temizlik Yapılıyor

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar