sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Türkiye ve Cezayir Asırlara Sâri Dostluk ve Kardeşlik Bağlarına Sahiptir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye ve Cezayir Asırlara Sâri Dostluk ve Kardeşlik Bağlarına Sahiptir
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye ve Cezayir asırlara sâri dostluk ve kardeşlik bağlarına sahiptir. Geçen yıl 5,3 milyar dolarla rekor kıran ticaret hacmimizin bu sene sonunda 6 milyar doları yakalamasını bekliyoruz” dedi.

              Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Abdülmecid Tebbun, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

               Sözlerinin başında, 2020 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Cezayir’de yeniden bulunmaktan bahtiyar olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şahsıma ve heyetime gösterilen hüsnükabul dolayısıyla aziz kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum. İlişkilerimizde son üç yılda yaşanan temas ve istişarelerin güzel neticelerini hep birlikte almaya devam ediyoruz” diye ekledi.

                Türkiye ve Cezayir’in asırlara sâri dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen yıl 5,3 milyar dolarla rekor kıran ticaret hacmimizin bu sene sonunda 6 milyar doları yakalamasını bekliyoruz. Kardeşim Tebbun ile belirlediğimiz 10 milyar dolar ticaret hacmine de gayretlerimizi arttırarak, inşallah, kısa zamanda ulaşacağız” ifadesini kullandı.

“FİLİSTİN MESELESİNDE, CEZAYİR’İN KARARLI DURUŞUNU TAKDİR EDİYORUZ”

               Bugünkü görüşmelerinde Filistin’de yaşanan insanı dramı da konuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her iki ülkenin de vicdan aynasında mâkes bulan Filistin meselesinde, Cezayir’in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NARKOGÜÇ-36 Operasyonlarında 13 Şahıs YakalandıÖnceki Haber

NARKOGÜÇ-36 Operasyonlarında 13 Şahıs Ya...

Hasan Öztürk Aday Adaylık Başvurusunu YaptıSonraki Haber

Hasan Öztürk Aday Adaylık Başvurusunu Ya...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar