sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Türkiye Olarak Elimizi Taşın Altına Koymaktan Asla İmtina Etmeyeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Olarak Elimizi Taşın Altına Koymaktan Asla İmtina Etmeyeceğiz
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 8. Aile Şûrası’na katılarak bir konuşma yaptı

                Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Aile ve Gençlik Bankası’nın kuruluşunu yakında gerçekleştireceklerini, Meclisin onayını aldıktan sonra projeyi ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceklerini söyledi.

               6 Şubat’ta asrın felaketini yaşamış ve hemen her şeyini kaybetmiş gençlerin yuva kurmalarına yardımcı olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha sonra Karadeniz doğal gazı ve Gabar petrolünden sağlayacağımız finansmanla projelerimizin kapsamını peyderpey genişleteceğiz. Devreye alacağımız diğer desteklerle, hem aile yapımızı yoksulluk ve sapkınlık tehdidinden koruyacak hem de gençlerimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ASLA İMTİNA ETMEYECEĞİZ”

             Konuşmasında Gazze’de yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çabaları daha da yoğunlaştıracaklarını belirterek, “7 Ekim’den bu yana bir taraftan diplomatik temaslarımızı her seviyede sürdürürken, diğer taraftan da Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması için gayret gösterdik. Mısır makamlarıyla iş birliği içinde, şimdiye kadar 10 uçak dolusu yardım malzemesini El Ariş Havalimanı’na sevk ettik. Son olarak dün Gazze’nin en çok ihtiyaç duyduğu jeneratörleri gönderdik” şeklinde konuştu.

            Ayrıca 25 sağlık personelin, tıbbi malzemelerle beraber Mısır’a intikalini sağladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mısır’a gönderdiğimiz yardım malzemelerinin toplamı 200 tonu aşıyor. Kardeş Mısır’la birlikte yardımları Gazzelilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Sahra hastanelerinin kurulmasından yaralıların tedavi edilmek üzere ülkemize getirilmesine kadar her türlü insani yardımı yapmaya hazırız. Hazırlıklarını yürüttüğümüz sivil yardım gemimizi de şartlar olgunlaşınca inşallah bölgeye göndereceğiz. Gemimiz hazır yeter ki oradan müsaade edilsin. Saldırılardan etkilenen çocuklara yönelik her türlü tıbbi, psikolojik ve diğer destekleri sağlamaya matuf çalışmalarımız sürüyor.”

              Eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ilgili bakanlıkların bu konuda, özellikle çocukların getirilmesi ve onların burada himaye edilmesi noktasında temaslarının devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun dışında yaraların süratle sarılması ve insani trajedinin önlenmesi noktasında ne yapmak gerekiyorsa, Türkiye olarak elimizi taşın altına koymaktan asla imtina etmeyeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti Çekmeköy Üye Kayıtlarını ArttırıyorÖnceki Haber

Ak Parti Çekmeköy Üye Kayıtlarını Arttır...

Çekmeköy İstanbul Spor Kulübü İlk Galibiyetini Aldı.Sonraki Haber

Çekmeköy İstanbul Spor Kulübü İlk Galibi...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar