sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Taşdelen Kavşağı Sorununun da İçişleri Bakanlığı Devreye Girebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taşdelen Kavşağı Sorununun da İçişleri Bakanlığı Devreye Girebilir
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, düzenledikleri iftar programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi’nin; Taşdelen - Yenidoğan Kavşağı trafik sorununun çözümü ile ilgili görevlerini yerine getirmedi takdirde konuyu İçişleri Bakanlığına taşıyacaklarını söyledi.

             Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programı yoğun katılım olması ve İlçe Başkanı Önder Ayyıldız’ın selamlama konuşmasında ki sözleri ile dikkat çekti.

       Çekmeköy Sema Davet Salonu’nda düzenlenen iftar programına Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Dönmez, İlçe yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

         Programda konuşan Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, “Geçtiğimiz günlerde Taşdelen-Yenidoğan Kavşağı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Daha öncesinde yine çeşitli basın toplantılarında da konuyu dile getirmiştik. Yerel belediyenin sürece katkı sunacak, İBB Meclisi’nde soru önergesi vermesini sağlayacak etkide demek ki olamadık. Çünkü Ak partili 6 tane belediye meclisi üyesi, Büyük Şehir Belediyesi’nde, Büyük Şehir Belediye yönetimine soru önergesi verip “ Ya bu Taşdelen – Yenidoğan kavşak problemini ne yaptınız? Ne yapacaksınız? Diye soramadılar. Sormadılar çünkü işlerine gelmiyor. CHP’li Büyük Şehir Belediyesi’nin orayı yapamamalarını istiyorlar. Biz daha önce ki açıklamalarımızda da ifade etmiştik, Bu kendilerinin samimiyetsizliklerini ifade ediyor diye…

        “Görevlerini yapmazlarsa, kanunlar İçişleri Bakanlığına yetki veriyor”

             Ancak biz bayramdan sonra inşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesine resmi olarak yazı yazacağız. Burayla alakalı nasıl bir çalışma planlıyorsunuz. Bunu net olarak kamu oyununa açıklayın diye…  5393 sayılı Belediye Kanununa göre insanların can ve mal güvenliğini ilgilendiren hizmetlerin yapılması noktasında belediye yöneticileri eğer üzerlerine düşen vazifeyi yapmaz ise, burada kanunlar İçişleri Bakanlığı’na yetki veriyor. İçişleri Bakanlığı devreye giriyor. Ve mahkeme kararı ile Valilikler kanalıyla burada ki hizmetlerin yapılmasını sağlıyor. Bu hizmetlerin kaynağını da bütçeden büyükşehir belediyesine ve belediyelere aktarılacak olan kaynaktan kesinti yapmak suretiyle İller Bankasına aktarıyor.  Dolayısıyla biz Yeniden Refah Partisi olarak bu sürecin başlaması ile ilgili olarak ramazan bayramından sonra resmi müracaatta bulunacağız. Diyeceğiz ki burayı ne yapacaksınız? Ne zaman yapacaksınız...

          “2024 Yılında Yeniden Refah Partisi olarak, Çekmeköy Belediyesi’ne inşallah adayımızı oturtacağız”

             Yerel belediyemizle ilgili olarak da 2020 Sayıştay raporuna göre 5 ayrı birim müdürünü sözleşmeli personellerden atamışsınız. Bununla alakalı herhangi bir çalışma yaptınız mı? Diye resmi yazı yazacağız. 15 gün içerisinde bize cevap vermek zorundalar.  42 Milyon 550 Bin lira Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen parayı nereye harcadınız diye aynı zamanda resmi olarak yazı yazacağız. Bu cevabı kendilerinden alacağız. Bunların basın açıklaması yapıp millete şeffaf bir biçimde açıklama yapmasını beklersek biz daha çok bekleriz. Bunları Çekmeköy’de Yeniden Refah Partisi olarak çalıştıracağız. Bu milletin de hassasiyetlerini de bunlara anlatacağız. 2024 yılına kadar burada bunları da terleteceğiz. 2024 Yılında Yeniden Refah Partisi olarak Çekmeköy Belediyesi’ne inşallah adayımızı oturtacağız. “ dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dumankaya Çekmeköy Evlerinde Muhteşem 23 Nisan OrganizayonuÖnceki Haber

Dumankaya Çekmeköy Evlerinde Muhteşem 23...

Çekmeköy Sivaslılar Dayanışmaya Dikkat ÇektiSonraki Haber

Çekmeköy Sivaslılar Dayanışmaya Dikkat Ç...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar