sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Tarihi Gün Alper Gezeravcı Uzay'da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi Gün Alper Gezeravcı Uzay'da
Abone ol
Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı ile gurur duyduk

         İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı ile  Michael López-Alegría,  Walter Villadei ve Marcus Wandt’ı taşıyan Dragon kapsülü 18 Ocak Perşembe günü saat 16:49 ET'de (Türkiye saati ile 00:49) Falcon 9, Axiom Space'in Axiom Mission 3'ünü (Ax-3), NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan (LC-39A) Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlattı. Aşama ayrımının ardından Falcon 9'un ilk aşaması Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundaki İniş Bölgesi 1'e (LZ-1) indi.

        Tüm Türkiye’nin büyük bir heyecan ve gururla izlediği fırlatma sonrası, Dragon kapsülü yaklaşık 36 saatlik bir yolculuk ile 20 Ocak Cumartesi günü yaklaşık 5:15 ET'de (Türkiye saati ile 13:15)  Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) otonom olarak kenetlenecek.

          Mürettebat, yörüngedeki laboratuvarda geçirecekleri 14 gün boyunca insan fizyolojisi ve teknolojik endüstriyel gelişmelere odaklanan 30'dan fazla bilimsel deney ve gösteri gerçekleştirecek.

         

Alper Gezeravcı Kimdir?

               Aralık 1979'da Silifke, Türkiye'de doğan Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

             Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, aralarında T-41, SF-260, T-37, T-38, F-5, KC-135 ve F-16'nın da bulunduğu birçok uçakta 15 yıllık uçuş tecrübesine sahip. Ayrıca Türk Hava Yolları'nda yedi yıl kaptanlık yaptı. Gezeravcı ayrıca uçuş lideri, uçuş emniyet görevlisi ve ticari havayollarında kaptan olarak görev yaptı.

             Gezeravcı, son olarak Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak Adana'daki 10'uncu Üs Komuta Birimi'ne atandı. Filonun standardizasyonu ve değerlendirilmesi, tüm eğitim dokümanlarının Hava Kuvvetleri standartlarına göre düzenlenmesi, tüm F-16 ve KC-135R pilotlarının kontrol sürüşleri öncesinde sınavlarının yapılması ve filo dokümantasyon standartlarının denetlenmesinden sorumluydu.

             Bir spor tutkunu olan Gezeravcı, tüplü dalış, yelkencilik, kampçılık ve rafting yapmaktan keyif alıyor ve dağ yürüyüşü ve binicilik konusunda geniş deneyime sahip. Askeri eğitimi sayesinde birçok hayatta kalma eğitimi kursuna ve askeri konuşlandırmaya katılmıştır.

             Gezeravcı, uzaya giden ilk Türk astronotu olarak tarihi Axiom Mission 3'ün (Ax-3) bir parçası olma fırsatından dolayı onur ve heyecan duyuyor. Gezeravcı, Ax-3'te görev uzmanı olarak görev yapacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ümraniye’de 2 Bina ÇöktüÖnceki Haber

Ümraniye’de 2 Bina Çöktü

AK Parti'de İstanbul İlçe Adayları AçıklandıSonraki Haber

AK Parti'de İstanbul İlçe Adayları Açıkl...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar