sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Soylu Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığında Düzenlenen Programa Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soylu Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığında Düzenlenen Programa Katıldı
Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi esnasında hedef aldığı noktalardan Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı Yerleşkesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehitleri anma programı düzenlendi.

           İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak darbe girişimi gecesi yerleşke içerisinde ilk bombanın düştüğü Havacılık Daire Başkanlığındaki alanı ziyaret etti. Darbe girişimi esnasında Özel Harekat Başkanlığında Şehit olanların fotoğraflarının yer aldığı bölümlere karanfil bırakan Soylu, programa katılan Şehit aileleri ve Gazilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

           Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dua edildi.

           Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, hem hüznün hem de gururun gecesi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

           Şehit aileleri ve Gazilere, İstanbul'da düzenlenen 15 Temmuz programında beraber olduğu Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli'nin selamlarını ileten Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

          "Cenab-ı Hak bu millete her zor zamanında, her dara düştüğünde, onu derleyip toparlayacak, rehberlik edecek, dirayetli ve kendi içinden bir lider nasip etmiştir. Bilge Kağan'dan tutun Osman Gazi'ye, Çelebi Mehmet'ten tutun Abdulhamid Han'a, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda bu millete liderlik eden, güzel Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e kadar, Allah'a çok şükür, bu aziz milletin bütün zor zamanlarında, kendi evlatlarından bir lider çıkmış ve sorumluluk almıştır. Tıpkı bunun gibi, 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız, tarihin kendisine verdiği görevi hakkıyla yerine getirmiştir, geri durmamıştır, tereddüt göstermemiştir ve bu milletin cesaretine, ferasetine ve gücüne liderlik etmiştir."

          Bakan  Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajıyla vatandaşların korkusuzca sokaklara döküldüğünü hatırlatarak, "Şu mekanda 44 özel harekat, 7 de havacılık personelimiz Şehit düştü. Kimisi evinden koştu geldi, kimisi imamdı, özel harekat camisi imamıydı geldi burada şehit düştü. Kimisi emeklilik dilekçesi vermişti, resmiyette ayrılmıştı ama ilk haberi alır almaz arkadaşlarının yanına koşarak geldi, yine bu ocağa geldi, burada şehit düştü." dedi.

"Türkiye, 15 Temmuz Sonrasında Yenilenme ve Arınma Dönemine Girmiştir"

             Şehitlerin ve gazilerin fedakarlığının, dökülen hiçbir damla kanın boşa gitmediğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

           "Türkiye, 15 Temmuz sonrasında büyük bir yenilenme ve arınma dönemine girmiştir. Bu devlet hiçbir noktada acziyet çekmemiştir, vatandaşına sunduğu hiçbir hizmette bir eksiklik veya tıkanma yaşamamıştır. 'Uçak uçurmaya pilot bulamayacaksınız.' diye bizi korkutmaya ve yıldırmaya, moralimizi bozmaya çalışan fitnecilere, İHA'larla, atak helikopterleriyle, yetiştirdiğimiz ve hain olmayan, kendi vatanını bombalamayan, vatanına milletine bağlı evlatlarla cevap verdik. Biz 15 Temmuz'a demokrasiyle cevap verdik. Bizi darbelerle, darbe tehditleriyle geri götürmek isteyenlere karşı millet iradesine başvurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline yine milletin kararıyla geçtik ve sonrasındaki bütün adımlarımızı da demokrasi ve hukuk içinde attık."

          Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeni güvenlik politikalarını uygulamaya başladıklarına işaret ederek, "Bütün terör örgütlerini tek bir çatı altında görüp, mücadelemizi de buna göre yeniden planladık. Sadece silahlı terörle değil, terörü besleyen tüm unsurlarla, demokrasi ve hukuku Truva atı gibi kullanan bütün tezgahlara karşı topyekun mücadele ortaya koyduk. Eğer sadece silahlı mücadelede sıkışıp kalsaydık, terör örgütlerine eleman ve lojistik sağlayan terör iltisaklı bütün kurum, dernek ve belediyelere müdahale etmeseydik, Doğu ve Güneydoğu'da büyük kalkınma hamlesi başlatmasaydık, terör örgütünün bu milleti inancından ve geleneğinden ayırmaya yönelik kültür terörizmine müdahale etmeseydik, bugün o PKK'yı, Batının tırlarla silah gönderdiği PKK'yı mağaralarına hapsettiğimiz bir neticeyi elde edemezdik." ifadelerini kullandı.

"Bu Devleti Bir Daha Göremeyeceksiniz"

            FETÖ ile iş birliği yapanlara ve Türkiye'yi ihanet çetelerine teslim etmeye çalışanlara seslenen Soylu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkede bedenlerimizi çiğnemeden, bu devleti bir daha göremeyeceksiniz. Kimlerle buluşurlarsa buluşsunlar, kimlerle kucaklaşırlarsa kucaklaşsınlar, eğer bu bedenlerimiz yukarıdan aşağıya Şehitlerimizin kanlarıyla kanlanmadıktan sonra bu devleti bir daha göremeyeceksiniz." dedi.

"Bugüne Kadar 334 Bin 378 Gözaltı Yaptık"

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizerek, şu bilgileri paylaştı:

          "Bugüne kadar 334 bin 378 gözaltı yaptık. 101 bin tutuklama, 104 bin de adli kontrol kararı verildi. Halen cezaevlerinde 18 bin 892 tutuklu bulunmaktadır. 23 bin 927 kişi de firaridir. İstedikleri kadar firar etsinler, bu işin sonu bellidir ya vatansız ölecekler ya da Türk adaletinin karşısında hesap verecekler, bunun ortası yoktur ve olmayacaktır."

"Bir Gecede Yıkılacak veya Esir Alınabilecek Bir Millet Değiliz"

            Büyük bir devlet ve millet olduklarını vurgulayan Bakan Soylu, "Bir geleneğimiz var, bin yıllara dayanan bir devlet aklımız ve bir millet şuurumuz var. Bir gecede yıkılacak veya esir alınabilecek bir millet değiliz. İki, üç organizasyonla, Batıdan gelen üç kuruşluk destekle ve akılla iradesi elinden alınabilecek bir millet değiliz." dedi.

          Bakan Soylu, 15 Temmuz'da Şehitler ve gazilerin millete güç verdiğini söyleyerek, "Allah tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden, o gece meydanlara inen, meydanlara inemese de el açıp bu millet için dua eden herkesten Cenab-ı Hak gani gani razı olsun." diye konuştu.

          Her sene olduğu gibi bu yıl da Şehitler için yoklama alan Soylu, Şehitlerin isimlerini tek tek okudu, programa katılan Emniyet personeli her isimden sonra "Burada" diye bağırdı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 Temmuz Gecesi Türkiye’nin Asla Esir Edilemeyeceğini GösterdikÖnceki Haber

15 Temmuz Gecesi Türkiye’nin Asla Esir E...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Sadabad SarayındaSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Sadabad Sara...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar