sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

KOSGEB Başkanı Kurt Çeksiad Üyelerini Aydınlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOSGEB Başkanı Kurt Çeksiad Üyelerini Aydınlattı
Abone ol
KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt Çekmeköy’de Çeksiad kahvaltı programına katılarak, üyelere KOSGEB faaliyetleri ve destekleri konusunda bilgi verdi.
cüneyt ılgın 29 EKİM

             Çekmeköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (Çeksiad) üyelerini bilgilendirmek, firmalarının gelişimine katkı sağlamak için düzenlediği kahvaltılı bilgilendirme toplantılarının bu seferki konuğu, Sanayi Bakanlığı’na bağlı T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt oldu.

            Çeksiad Başkanı Erdal Albayrak’ın selamlama konuşması sonrasında kürsüye gelerek, slayt sunumu eşliğinde KOSGEB faaliyetleri ve KOBİ’ler hakkında bilgiler veren Kurt KOSGEB’in 1990 Yılında Turgut Özal tarafından kurulmuş bir kurum olduğunu belirterek, 81 ilde 88 müdürlük, 109 temsilcilik, 17 Tekmer merkezinde 1916 personel ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ve KOBİ’lere büyük destekler verdiklerini söyledi.

          KOBİ’lerin öneminin büyük olduğunu söyleyen Kurt, İstihdam konusunda KOBİ’lerimiz %71 gibi büyük bir oranda işsizliğe, yaptıkları üretim ve ihracatlarla da ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

           İşletmelere maliyetleri düşürmesi için verdikleri katkılardan bahsederken örnekler veren Kurt, işletmelerin kullandıkları sanayi motorlarının eski olması durumunda çok elektrik tükettiklerini, bunların yenilenmesi konusunda teşvik edip maddi destek verildiğini verilen destek ile neredeyse yaklaşık 1 ay gibi kısa sürede firmanın bunu amorti ettiğini söyledi.

         İleri Girişimci Destek Programı ile bu eğitimi tamamlayan 2019 sonrası işletme olmuş, 35 yaş altı (Kadınlar için yaş şartı yok), en az lise mezunu girişimcilere de destekler verildiğini, genç girişimcilere maddi olsun, danışmanlık olsun, teknoloji konusu gibi bir çok destek verildiğini, üniversite mezunu çoğu mühendislik gibi bölüm mezunlarının maaşlı, resmi bir kuruma işe girmeye odaklandıklarını ama ülkenin gelişmesinin atanamayan mühendislerle olmayacağını, o yüzden üniversite mezunlarına birinci öncelik olarak girişimci olmalarını önerdiklerini söyledi. Türkiye’de düzenlenen Teknofest’lerle çok olumlu dönüşler alındığını ve bir çok üniversiteli gençlerin fikirlerini, projelerini  KOSGEB ile hayata geçirdiklerini söyledi.

         Firmaların yurtdışı fuar gibi iş gezileri masraflarına da destek verildiğini, teknoloji merkezlerinde yer alan firmalara KDV, personel giderleri gibi bir çok konuda da destek olduklarını, bu destekleri KOSGEB internet sitesinden görebileceklerini belirterek, destek alma konusunda aracı firmalara hiç gerek olmadığını, bunlara boş yere para verildiğini, firmaların kendilerinin rahatlıkla başvurabileceklerini de önemle belirtti.

        Program sonunda KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve Çeksiad Başkanı Erdal Albayrak Çeksiad’a yeni katılım sağlayan üyelere rozetlerini birlikte takarak, üyelerle toplu fotoğraf çekildiler.

Haber& Foto: Ümit ŞENER

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Parti Çekmeköy Sinan Ateş Hayrına Lokma DağıttıÖnceki Haber

İyi Parti Çekmeköy Sinan Ateş Hayrına Lo...

Çekmeköy'de Formulaz Yarışı Heyecanı VardıSonraki Haber

Çekmeköy'de Formulaz Yarışı Heyecanı Var...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar