sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

İstanbul’da Kar İle Mücadele Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da Kar İle Mücadele Devam Ediyor
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle 9 Mart Çarşamba gününden itibaren alarm durumunda çalışmalarını sürdürüyor.

            Olumsuz hava koşulları öncesinde şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için gerekli tüm önlemleri alındı. Çalışmalar AKOM koordinasyonunda yönetiliyor.

           İstanbul’da Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışı 11 Mart Cuma sabah 05.00’ten itibaren Avrupa Yakası’nda etkili olmaya başladı. Yağışlar ilerleyen saatlerde Anadolu Yakası’na yayıldı.  Şiddetli kar yağışı 07.00 itibariyle il genelinde etkili oldu.

           Kar yağışı geçişlerinin gün içerisinde molalarla devam etmesi, akşam saatlerinde yeniden kısa sürede kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor sağanakların, il genelinde öğleden sonra kadar etkili olması bekleniyor. 

          Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuk havanın; önümüzdeki hafta başına kadar İstanbul genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

KAR KALINLIKLARI

          Cumartesi (Yarın) ve sonrasındaki günlerde görülecek kar yağışı neticesinde, toplamda Boğaz çevresindeki ilçelerde 5-15cm, Çekmeköy, Şile, Sancaktepe, Kartal, Pendik ve Tuzla gibi Anadolu yakasının doğu ilçelerinde 20-40 cm yüksekliklerinde kar kalınlıklarının oluşabileceği öngörülüyor.

         Kar kalınlıkları şu anda kuzey ilçelerde 20 cm, şehir merkezinde 10-20 cm civarında seyrediyor. Şu anda kar kalınlığı kuzeyde ve batıda daha etkili, bazı ilçelerdeki kalınlıklar şöyle: Arnavutköy, Bahçelievler 20 cm, Sarıyer, Silivri 15 cm, Beylikdüzü, Kağıthane ve Sarıyer 10 cm, Pendik 7 cm.

DON VE BUZLANMA RİSKİ

          Bu gece sıcaklığın 0 derece ve altına inmesi ile kent genelinde don ve buzlanma riski bulunuyor. Trafikte araç kullanan sürücülerin mutlaka kış lastiği kullanması, mümkünse toplu ulaşımı tercih etmesi tavsiye ediliyor. Yaya olarak dışarı çıkan İstanbulluların da kaldırımlardaki gizli buzlanmalara karşı dikkatli olmaları önem taşıyor.

İBB’NİN ÇALIŞMALARI

          İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle Çarşamba gününden itibaren alarm durumunda çalışmalarını sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları öncesinde şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için gerekli tüm önlemleri alındı. Çalışmalar AKOM koordinasyonunda yönetiliyor.

          Kar ve kış şartlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında 2.000 araç- iş makinesi ve 9.500 personel ile görev yapıyor. Kar yağışı ve buzlanmaya karşı ekiplerimiz yollarda, otobüs duraklarında, üstgeçitlerde, meydanlarda, hastane-hal-otogar gibi kamu alanlarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ERKEN UYARI VE KAMERARLAR

           İBB birimleri ve 25 dış birim ile koordinasyon içinde yürütülen çalışmalarda; Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS), trafik kamera görüntüleri ve alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmaları hızla gerçekleştiriliyor.

KULLANILAN GÜNLÜK TUZ VE STOK

          Son 3 günde İBB Yol Bakım Ekipleri toplam 29.608 ton tuz kullandı.  İhtiyaç halinde 9.080’i kamu ve ilçe belediyelerine verildi. Yine son 3 günde 8 ton solüsyon kullanıldı. İBB’nin stoklarında şu anda 181.122 ton  tuz ile 1290 ton solüsyon hazır tutuluyor.

Karayolları Ekipleri 5.343 ton tuz, 210 ton üre,

ICA (YSS Köprüsü ve Çevre Yollarında) 1.043 ton tuz, 198 ton solüsyon, 103 ton üre

KMO (Kuzey Marmara Otoyolunda) 652 ton tuz, 294 ton solüsyon kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali BaşlıyorÖnceki Haber

Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali...

Çekisder Spor Kulübü Türkiye 2. OlduSonraki Haber

Çekisder Spor Kulübü Türkiye 2. Oldu

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar