sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Emniyet Müdürlüğünde Atamalar Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet Müdürlüğünde Atamalar Yapıldı
Abone ol
Emniyet Genel Müdürlüğünce 2022 yılı Genel Atama çalışmaları çerçevesinde 35.874 personelin atama işlemleri yapıldı.

         Emniyet Genel Müdürlüğünce 2022 yılı Genel Atama çalışmaları çerçevesinde, Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Kıdemli Başpolis Memuru, Başpolis Memuru ve Polis Memuru rütbelerindeki toplam (35.874) personelin atama ve yer değiştirme işlemleri gerçekleştirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Bu doğrultuda yapılan atama işlemleri şu şekilde bildirildi;

1'inci bölgeden 2'nci bölgeye (16.957) personelin,

2'nci bölgeden 1'inci bölgeye (17.024) personelin,

2'nci bölgeden 2'nci bölgeye (1.893) personelin atama işlemleri yapıldı.

              Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki yeni düzenleme ile beraber illerin görev sürelerinin düşürülmesi sonucunda, birinci ve ikinci şark görevinde bulunan (7.500) civarında personelimiz batı illerine dönmeye hak kazanmış olup, bunlar arasından batı illerine atanmak isteyenlerin atamaları yapılmıştır.

             Ayrıca ikinci şark görevini bitirmiş olan (7.688) personelden, (4.928) personelimiz eski çalıştıkları iller de dahil olmak üzere, büyük oranda ilk tercihlerine atamaları yapılmış, (2.760) personelin ise talepleri doğrultusunda ipkaları yapılmıştır.

            Yönetmelikte yapılan değişiklik çerçevesinde, çocukları 7. Sınıf, 11. Sınıf ve üniversitede son sınıfa geçecek olan (4.089) personelimizin ipka talepleri kabul edilmiştir.

            Halen şark görevinde olan ancak yönetmelikte yapılan düzenleme ile şark görevinden muaf tutulan (268) şehit ve gazi yakınımız, tercihleri doğrultusunda istedikleri yerlere atanmışlardır.

             Ayrıca teşkilat mensuplarımızdan (50) yaş ve üzeri olan (6.705) personelimizin ipkaları talepleri doğrultusunda kabul edilmiştir.

 

        NOT:   Tayin ve atamalarda sıklıkla yazılan ve söylenen İPKA’nın manasını merak edenler için bir açıklama yapalım, İPKA ; Bir görevde atama, tayin, görev değişikliği olması durumunda, o personelin görev yerinde görevine devam etmesine yani atanmaması durumuna denmektedir. (Yaş haddine 3 yıl kalmış olanlar kadro müsait olduğu takdirde ve istemeleri halinde yerinde bırakılması durumu) …

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eren Abluka-7 Operasyonu Kapsamında PKK Terör Örgütüne Büyük Darbe VurulduÖnceki Haber

Eren Abluka-7 Operasyonu Kapsamında PKK...

Dernekleşme Adına İlk Adımı AttılarSonraki Haber

Dernekleşme Adına İlk Adımı Attılar

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar