sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Ekonomist Gökhan Şen Çeksiad Üyelerini Bilgilendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekonomist Gökhan Şen Çeksiad Üyelerini Bilgilendirdi
Abone ol
Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (Çeksiad) üyelerinin eğitimi için seminerler düzenlemeye devam ediyor. Çeksiad’ın bu sefer ki konuğu Ekonomist Gökhan Şen oldu.

        Her fırsatta eğitime önem verdiğinin altını çizen Çeksiad Başkanı Erdal Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Çeksiad Akademi ve Genç Çeksiad ile güzel adımlar da atmışlardı. Bir yandan da üyelerinin gündemi takip edebilmeleri ve iş hayatlarında daha iyi yerlere gelmeleri açısından, tüm üyelerinin katılabileceği eğitim seminerleri de düzenlemeye devam ediyorlar.

        Son olarak Bloomberg HT'de Ekonomi Koordinatörü olan sunucu, Yazar, Ekonomist Gökhan Şen’i davet eden Çeksiad, Türkiye ve Dünya ekonomisi ve gidişatı ile güncel bilgileri aldılar.

         Gökhan Şen yaptığı sunumda önce grafiklerle Dünya’da ki ve Türkiye’de ki yüksek enflasyon, dış ticaret, hammadde, üretim verileri, doğalgaz, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın dünya ekonomisine etkileri, Çin kaynaklı etkiler vb. konularda bilgilendirme yaptı.

          Şen “ Çin limanlarında gelen ve giden gemileri bekleterek tedarik zincirine büyük darbe vuruyor. Bu tüm Dünya’da başta otomotiv sektörü olmak üzere fiyatların artmasında büyük bir etken oluyor. Ayrıca Dünya’nın en büyük gemi ticareti şirketlerinin taşıma ücretlerine yaptıkları büyük zamlar da oldukça etkili oldu. Enerji krizi de dünya ekonomisini etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Petrol, gaz, kömür, elektrik fiyatlarının düşeceği de ön görülmüyor. En büyük tedarikçi Rusya’nın bu konuda tedariği kesmesinin etkisi, Avrupa için oldukça büyük oldu. Bu ülkelerin savaşmasının turizm açısından Türkiye için de kötü oldu diyebiliriz. Rusya sadece petrol, doğalgaz açısından değil, gıda deposu ülke olması açısından da tüm dünya’yı etkiliyor.

        Önümüzde ki zamanlarda dizel tedariği açısından da büyük sıkıntı olabileceğini sanıyoruz. Türkiye’de son durumlara baktığımızda enflasyon nerdeyse cari açığında önüne geçiyor. Yılsonu tahminlerimiz tüketici enflasyonu olarak %80’leri bulacağını sanıyoruz. Üretici enflasyonu olarak hesaplayamıyorum % 30-40 ları bulabilir sanırım. Enflasyonun gelecek yıl bu zamanlar % 50 ‘lere inmesini bekliyoruz. Enerji krizi, döviz kurunda artış falan beklemiyoruz…” dedi.

       Program daha sonra Şen’in,  Çeksiad üyelerinin sorularına cevap vererek devam etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5. kez Avrupa’nın En Büyüğü VakıfBank!Önceki Haber

5. kez Avrupa’nın En Büyüğü VakıfBank!

Çekmeköy’de Mezuniyet Coşkusu BaşladıSonraki Haber

Çekmeköy’de Mezuniyet Coşkusu Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar