sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

DOĞU PERİNÇEK:TÜSİAD BÖLÜNECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞU PERİNÇEK:TÜSİAD BÖLÜNECEK
Abone ol
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ekonomideki som gelişmeler ile Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklamaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, “Açıklamalar Tükiye’nin mali sisteminde devrimci yönelişler olduğunu içeriyor.”dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında, Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gürkan Demir’in sorularını yanıtladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ekonomideki som gelişmeler ile Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklamaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, “Açıklamalar Tükiye’nin mali sisteminde devrimci yönelişler olduğunu içeriyor.”dedi.

TÜSİAD bildirisi ile ilgili konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “TÜSİAD yaptığı açıklamalar tamamen sıcak para komisyoncularının, büyük faizcilerin, dünya finans merkezleri ile sıkı işbirliği halinde olanların bağırıkları. GöreceksinizTÜSİAD bölünecek.”ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin ancak Vatan Partisi’nin Üretim Ekonomisi Programı ile güçlenebileceğini vurgulayan Perinçek,“Türkiye, Vatan Partisi’ni arama dönemine girmiştir.”dedi.

 

DÖVİZDEKİ DALGALANMALARA DEVLETÇİ BİR MÜDAHALE”

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamara ilişkin konuşan Perinçek, “Devlet olarak serbest piyasaya, dövizdeki dalgalanmalara devletçi bir müdahale. Dolayısıyla, bu kontrollü kambiyo rejimine bir adım. Zaten adı kur korumalı, kur korumalı döviz ile kur korumalı kambiyo rejimi aynı şey. Açıklamada, devlet üç ayda her sabah 11.00’ de  Merkez Bankası doların fiyatının açıklayacak diyor bu kontrollü kambiyo rejimi. Çok açık bir şekilde Türk lirasını koruyor, tasarrufları Türk lirasına yönlendiriyor, dolardan Türk lirasına doğru yönlendiriyor ve Türk lirasına yönlendirirken de bireysel çıkarlara bir güvence veriyor. Merak etmeyin, sizin bu tasarrufunuzu koruyoruz, Türk lirasını koruyoruz ve bunun için devlet olarak müdahale ediyoruz ve buna da kur korumalı sistem adını veriyoruz diyor. Çok önemli bir gelişme.”ifadelerini kullandı.

 

“KONTROLLÜ KAMBİYO REJİMİ ADIM ADIM BAŞLATILMIŞ OLUYOR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek şöyle devam etti: “Türk lirasının değerinin düşük tutulması lazım diyen Perinçek, “Dış piyasalarda rekabet yapabilmek için banka mevduatlarında da, vadeli mevduatlarda da Türk lirasının değerini korumak lazım. Onun için buralarda farklı rejimler gerekli oluyor ama hepsinin toplamına baktığımız zaman bu Türk lirasını koruyan, dolara karşı Türk lirasını dengeli tutmaya çalışan, bu konuda serbest piyasada ki dalgalanmalara devlet müdahalesiyle tavır alan bir yeni sistem getiriliyor. Bu sonuç itibariyle kontrollü kambiyo rejimine doğru atılan bir adım, daha doğrusu kontrollü kambiyo rejimi adım adım, parsel parsel başlatılmış oluyor.”

 

“TÜRK LİRASINI DOLAR KARŞISINDA AYAKTA TUTAN BİR REJİM GETİRİLİYOR”

“Türk lirasını dolar karşısında da kayıplar karşı devlet desteğiyle ayakta tutan bir rejim getiriliyor, yani tasarruf sahibine diyor ki ; Tasarrufunu dolara yatırarak korumaya çalışıyorsun dolarla Türk lirası arasındaki dengesizlik yönündeki gelişme dolayısıyla dolar tasarruf ederek bankalara mevduat taşıyorsun ama üç ay, altı ay, dokuz ay, on iki aylık vadeli mevduatı üzerinden bankaya yatırırsan hiç merak etme senin paranı Türk lirası olarak yaptığın tasarrufu dolara endeksleyerek koruyacağım yani aradaki farkı ben kapatacağım diyor. Diyelim Türk lirasıyla dolar arasında üç ayda, altı ayda, dokuz ayda, bir senede  dengesiz gelişmeler karşısında ben sana orada bir nevi destek yapacağım ama bu destekle de olmuyor. Sonuç itibariyle, Türk lirasıyla yapılan tasarrufların değerini koruyor.”

Aradaki fark nereden nereden ödenecek sorusuna cevap veren Perinçek, “Devletin koskoca bütçesi var. Türk lirasını koruyarak devlete, bütçeye ve Türkiye ekonomisine getirdiği kazançlarla, bütçeye getirdiği yükü terazinin kefelerine koyduğunuz zaman sonuç itibariyle buradan Türkiye ekonomisi karlı çıkıyor.”dedi.

“BİZ İKTİDARDA OLSAK PARA BASMAKTAN KORKMAYIZ”

Merkez bankası yeni para mı basacak yoksa vergileri mi arttıracak sorusunun üzerine konuşan Perinçek, “Onu Merkez Bankası bilir ama biz iktidarda olsak para basmaktan korkmayız. Çünkü para bastığınız zaman piyasa da talebi arttırıyorsunuz.  Bugün Türkiye’ de talep arttığı zaman bunu karşılayan bir üretim kapasitesi mevcut hatta birçok işletmemiz eksik kapasiteyle çalışıyor. Onun için piyasaya talep arttığı zaman sonuç itibariyle bu enflasyonu etkilemez. Türkiye ekonomisini canlandıran, üretimi arttıran ve piyasaya arzı arttıran dokunuşlar getirir. Eğer, Türkiye’ de bir üretim kıtlığı olsa o zamana kadar enflasyonist etkileri olur ama bugün Türkiye sanayiside, tarımıda daha çok üretmeye hazır.”

 

VATAN PARTİSİ PROGRAMI: TASARRUF, YATIRIM, İSTİHDAM, ÜRETİM

“Tabi bunu tek başına tedbir olarak düşünmemek lazım kapsamlı bir üretim ekonomisine yönelik, yani Vatan Partisi formülleriyle tasarruf, yatırım, istihdam, üretim diye sıraladığımız Üretim Ekonomisine yönelik kapsamlı bir devrimci programla birlikte uyguladığımız zaman, Türkiye ekonomisini güçlendiren canlandıran sonuçlar doğuracaktır. Zaten bunların hepsi birbirini tamamlayan ve bir lokomotif gibi birbirini çeken götüren uygulamalardır.”dedi.

 

“TÜRKİYE İKİ GÜN ÖNCEKİ NEHİRDE DEĞİL”

Cumhurbaşkanının kambiyo rejimi için zirvalık demesinin hatırlatılması üzerine Herakleitos’un “Aynı nehirde iki kez yıkınmaz” sözünü vurgulayan Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gün evvel konuştuğu zamanki yıkandığımız nehir başkaydı, bugünkü yıkandığımız nehir başka. İki günde demek ki o kadar hızla akıyor ki, Türkiye’de o nehrin başka olduğunu iki günde hissedebiliyoruz.. Sayın Cumhurbaşkanımız da iki gün evvelki nehir de değil. Türkiye ekonomisi çok hızlı  gelişiyor yani ekonominin sorunları çok hızlı ve çok etkin.”dedi.

 

“TURGUT ÖZALLARIN EKONOMİ UYGULAMASI ÇÖKTÜ”

Döviz neden tırmandırıldı tartışmalarına ilişkin konuşan Perinçek, “Hiçbir hükümet dövizi tırmandırmaz, Türk Lirasını aşağıya doğru çekmek istemez.  Hükümetin programımda dövizi tırmandırma diye bir şey yok ama şu var, 1980’den beri Türkiye’de uygulanan Turgut Özal ekonomisinde, Türkiye’nin kapısını bacasını açıp içerideki üretimi dünyayla rekabet edeceğiz diyip en sonunda yıkıma uğratan bir ekonomi uygulandı. 1980’den beri 41 senedir bu sürdürülemez hale geldi çöktü. Turgut Özal, Tansu Çiller, Kemal Derviş sistemi çöktü. Ama artık o dönemi sorgulamayı bırakmak durumundayız. Şimdi atılan adımlar çok önemli arkasından gelecektir getirilecektir bu kaçınılmazdır.”şeklinde konuştu.

 

“TÜSİAD’IN TEPESİNDE SICAK PARA KOMİSYONCULARI VAR”

Yeni sistemin parası olanları koruyacak iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı, bu durumdan TÜSİAD memnun değil dedi. Perinçek söyle devam etti: “Türk Milletini milli olan herkesi korumaya yönelik bir adım. Bu adımdan hoşnut olmayanlar sıcak para ekonomisi komisyoncuları, büyük faizciler yani sülükler bu adımlardan memnun  değil. TÜSİAD oradan bağırıp çağırıyor ya işte bu yüzden. Parası olanları koruyorsa bu sistem TÜSİAD’dan yükselen feryatlar var, demek ki TÜSİAD bir yerine battı. TÜSİAD bölünecek bunu da söylüyorum. TÜSİAD’ın tepesinde sıcak para komisyoncuları var isim olarak adlandırmıyorum bununla da hiç ilgili değilim. Ama TÜSİAD yaptığı açıklamalar tamamen sıcak para komisyoncularının, büyük faizcilerin, dünya finans merkezleri ile sıkı işbirliği halinde olanların bağırıkları.Genel iktisat kurallarına aykırıdır deniliyor bu genel iktisat değil neoliberalizmin ideolojik doğrultusunda büyük vurgunlar yapan sıcak para komisyoncularının Türkiye’ye dayattığı iktisat kuralları veya dünya finans merkezlerinin, dünya para babaların Türkiye’ye dayattığı sözüm ona iktisat kuralları.Tamamen bunların çıkarlarını savunan bir TÜSİAD bildirisi. Bu milli sanayicinin menfaatine değil dolayısıyla göreceksiniz TÜSİAD bölünecek ben burdan söylüyorum. TÜSİAD, onun tepesindeki bu bildiriyi yazan üç beş tane adamın TÜSİAD’ı olamaz. TÜSİAD’da hakkaten milli sanayici diyeceğimiz, milli sermaye diyeceğimiz, Türkiye toprağına basan sermaye çok kuvvetli bir şekilde var. TÜSİAD’da ben onların çok kısa zamanda bu bildiri ve tutuma isyan edecekleri kanısındayım.”

 

“GERÇEK DEVLET ADAMI VATAN PARTİSİ GİBİ KONUŞUR: ÖNÜMÜZDE ZORLUKLAR VAR, ZORLUKLARI MİLLETÇE PAYLAŞACAĞIZ”

“Türkiye bugünkü sorunlardan ancak üretimle, üretim devrimi ile çıkabilir.”diyen Vatan Partisi Genel Başkanı, “Bu kur koruma sistemi doğru bir şey ama bunlar bir üretim devriminin parçası olduğu zaman ve Türkiye'de tasarruf, yatırım, istihdam, üretim diye sıraladığımız o üretim ekonomisine yönelişin bir unsuru olduğu zaman olur.  Bu önlemler sayesinde üç ayda, beş ayda biz bu darboğazdan çıkacağız demek çok yanlış olur. Millete önümüzde zorluklar olduğunu kavratmamız lazım ki milletçe o zorlukları paylaşarak buradan çıkalım. Onun için bugün gerçek devlet adamı Vatan Partisi gibi konuşur. Gerçek devlet adamının millete söyleyeceği tek bir şey var; önümüzde büyük zorluklar var, bu zorlukları kesinlikle emekçilerin sırtına yıkmayacağız, bu zorlukları millet olarak, işçi-çiftçisinden, büyük sermayesine kadar zorlukları paylaşacağız. Ama sülükleri de bünyemizden koparıp atacağız. Uyuz böcekleri de derilerimizin altından çıkartacağız ve öldüreceğiz. Kenelere, sülüklere, uyuz böceklerine hayat yok.” ifadelerini kullandı.

 

TÜKRİYE VATAN PARTİSİ’Nİ ARIYOR”

“Türkiye bu süreçte, Vatan Partisi’ni arama dönemine girmiştir.” ifadelerini kullanan Perinçek, “Türkiye, Vatan Partisi’ni arıyor. Bütün bu ekonomi programı, bütün unsurlarıyla, kapsamıyla kararlı cesur uygulanmalı. Böyle korkak korkak uygulayarak o program istediğimiz sonuçları almaz. Ben bugünkü her iki konuşmayı olumlu görüyorum. Ama deniliyor ki sisteme her isteyen banka katılabilir. Bu sistemde hiçbir banka bunun dışında kalamaz. Çünkü öyle bir sistem getiriyor ki Türk lirasına, parasını bağlayacak olan mevduat sahibini öyle avantajlar getiriyor ki herhangi bir banka ben bunun dışında duracağım derse duramaz. Sonuç itibariyle, bu bankalarında gönlünü hoş tutacak tabirler kullanılıyor.. İstemezsen sen batarsın demeyeyim ama kazançların da düşer. Aslında verilmek istenen mesaj budur. Burada daha tutarlı, daha kararlı, daha cesur yönelişlere Türkiye gitmek zorunda. Çünkü bıçak kemiğe dayandı. Bıçak kemiğe dayandıkça buna refleksler de daha güçlü ve daha cesur olacak. Orada da Vatan Partisi, Türkiye’de var ve bu programları üretiyor. Önceden süreci görüyor ve sürece olan cevapları da Vatan Partisi Türkiye'nin önüne koyuyor.”şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlü Şef Somer Sivrioğlu BoşandıÖnceki Haber

Ünlü Şef Somer Sivrioğlu Boşandı

En Uzun Gecede Kıyasıya YarıştılarSonraki Haber

En Uzun Gecede Kıyasıya Yarıştılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar