sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Çekmeköy’de Ekiplerin Kar Nöbeti Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çekmeköy’de Ekiplerin Kar Nöbeti Devam Ediyor
Abone ol
Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı ekipler yoğun kar yağışı sebebiyle 7/24 esasına dayalı çalışmalarını sürdürüyor.

                İstanbul’da beklenen kar yağışını etkisini göstermesini üzerine Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı ekipler ilçenin dört bir yanında çalışmalara başladı. Kar küreme,  tuzlama, sokak hayvanlarını besleme, sıcak yemek, kaldırım temizliği gibi çalışmalar gerçekleştiren ekipler 7/24 esasına dayalı şekilde sahada yer alıyor.

Kar küreme

             Ekipler; 8 kar küreme kepçesi, 2 adet büyük kar küreme aracı, mahalle aralarına daha iyi hizmet vermek için küçük 3 adet 4*4 kar küreme aracı, köy yolları ve büyük mahalleler için 4 kar küreme greyderi ve tuz çekimi için 8 adet kamyonla sahada aktif şekilde çalışmalar gerçekleştiriyor. Araçlarda yer alan GPS ve kamera sistemi sayesinde, karla mücadele çalışmalarında vatandaşlardan gelen istek ve taleplere de  anlık müdahaleler yapılabiliyor.

Sıcak yemek çalışmaları aksamadan devam ediyor

             Belediye ekiplerinin titizlikle gerçekleştirdiği çalışmalardan biride evlere sıcak yemek çalışması. Hafta sonları ve resmi tatillerde de hizmete devam eden ekipler, yemek çeşitlerini vatandaşların sağlık durumlarına ve taleplerine göre belirliyor.

Sokak hayvanlarını besleme

             Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı ekipler İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için ilçenin çeşitli noktalarında besleme çalışmaları yapıyor. Ekipler ayrıca soğuk havandan olumsuz etkilenen sokak hayvanlarını Ömerli’de bulunan geçici hayvan bakım evine alarak tedavilerini gerçekleştiriyor.

Yaya kaldırımları da temizleniyor

            Yoğun kar yağışı sebebiyle kaldırımlarda oluşan kar birikintileri Çekmeköy Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor. Vatandaşların yaya kaldırımlarında kaza yaşamaması için ekipler tuzlama ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Omicron Varyantı Sömestr Tatilinde Pik Noktasına UlaşabilirÖnceki Haber

Omicron Varyantı Sömestr Tatilinde Pik...

TGB Uğur Mumcu’yu AndıSonraki Haber

TGB Uğur Mumcu’yu Andı

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar