sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Çekmeköy’de 15 Temmuz Şehitler Anıt Parkı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çekmeköy’de 15 Temmuz Şehitler Anıt Parkı Açıldı
Abone ol
Çekmeköy'de 15 Temmuz Şehitlerinin adlarının yaşatılacağı 15 Temmuz Şehitler Anıt Parkı dualarla açıldı.

            Çekmeköy Belediyesi ilçeye bir kalıcı eser daha kazandırdı. Merkez Mahallesi’ne inşa edilen ve 15 Temmuz Şehitleri’nin adlarının yaşatılacağı anıt park törenle açıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, şehit yakınları, gaziler,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce Çekmeköylü katıldı.

            Kur’an tilaveti ve Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit’in dualarıyla açılan anıt park, konumu itibari ile  15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü , Şile, Sancaktepe, Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy ve Avrupa Yakasına ulaşmak isteyen binlerce  vatandaşın kullandığı güzergahta bulunuyor.  1600 metrekare alan içerisinde çimlerle ve güllerle süslenmiş peyzaj alanları bulunan parkta,  oturma alanlarının yanı sıra 251 şehidimizin isimlerinin yazdığı  15 Temmuz şehitlik anıtı bulunuyor.

           Programda selamlama konuşması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “15 Temmuz Şehitlerimize, 15 Temmuz’da milletimizin kahramanlığına, gazilerimizin emanetine sahip çıktığımızı gösteren bu anıtın yapılmasında emeği geçen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.  Bazıları bu kahramanlık hikayesini anlatırken, bir terör örgütü çıkmış 30’a yakın uçağı gasp etmiş, belki 50 ila 100 tane tankı gasp etmiş, ordumuzun mühimmatlarını gasp etmiş FETÖ’cü teröristler 250 insanımızı şehit etmiş, bugün kahramanlık anlatanlar FETÖ’ye FETÖ, teröre terör, darbeciye darbeci diyemez hale gelmişler. Şu soruyu sormadan da edemiyorum; geçmişte ödemeniz gereken hesaplarınız mı var, bu memleketin geleceğini karartacak planlarınız mı var? 15 Temmuz partilerden bağımsız bir şeydir, siyasetten bağımsızdır. 15 Temmuz Çanakkale’dir.” dedi.

       Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “15 Temmuz'da sokaklarda bizimle birlikte nöbet tutan, Çekmeköy’ümüzün her kesiminden insanımız,  her partiden kardeşimle bir  ay boyunca sokaklarda mücadele ettik.  Dün meydanlarda bugün bu alanda bizlerle olan Çekmeköy’ümüzün güzel insanları her birinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Her birimiz o gün sokaklardaydık. O gün canıyla kanıyla mücadele edeninden,  tankın önüne geçen vatandaşımıza kadar hain darbe girişimine geçit vermeyen Çekmeköylüler burada. Her gün binlerce aracın ve insanımızın geçtiği bu yola güzel bir anıt yapalım ve geçenler görsün dua etsin diye şehitlerimizi unutmadığımızı bütün İstanbul’a göstermek için bu çalışmayı yaptık.” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekmeköy Belediyesi Semt Pazarı Alanı İle İlgili Açıklama YaptıÖnceki Haber

Çekmeköy Belediyesi Semt Pazarı Alanı İl...

Millî Deniz Topu Test İçin TCG BEYKOZ’a Başarıyla Entegre EdildiSonraki Haber

Millî Deniz Topu Test İçin TCG BEYKOZ’a...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar