sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

İsrail Katliam Yapmaya Doymuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail Katliam Yapmaya Doymuyor
Abone ol
Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. En az 500 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kaç kişi olduğu bilinmiyor.

            İsrail Gazze’de vahşete devam ediyor. Abluka altında ki Al Ahli Arab Hastanesinde tedavi gören ve oraya sığınan çocuk, kadın, yaşlı insanlara karşı İsrail savaş uçaklarının yaptığı bombalama Dünya’da büyük tepki çekti. İnsanlıktan iyice çıkan ve bir terör devleti haline gelen İsrail gelen tepkiler sonrası ben yapmadım yalanına sığınmaya çalıştı, sunduğu veriler anında yalanlandı. Günlerdir masum çocukları ve kadınları öldürmeye devam eden ve onlara hayvan benzetmesi yapan İsrail’in artık hiç inandırıcılığı kalmadı. İsrail daha öncede defalarca okul, hastane, sivil insanları taşıyan üstü açık kamyonları, sağlık ve kurtarma ekiplerini, gazetecileri bombalamıştı.

         Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İsrail’in hastane bombalamasının “Savaş Suçu” olduğu belirtilirken, bunun aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu kaydedildi. Hamas’tan yapılan açıklamada ise hastane saldırısının savaş suçu olduğu ve bir soykırım olduğu ifade edildi.

        Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ise, yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu Gazze’deki insanların güneye gitmesi için verdiği talimatına rağmen Han Yunus ve diğer güney bölgelerine de saldırmaya devam etti” ifadeleri kullanıldı.

         Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze’deki hastaneye düzenlediği hava saldırılarının ardından 3 günlük yas ilan etti. Saldırı için “hastane katliamı” ifadesini kullanan Abbas, koşulsuz İsrail’i destekleyerek bir bakıma bu katliamlara ortak olan ABD Başkanı Joe Biden ile Ürdün’de planlanan görüşmesini iptal ettiği bildirildi.

        Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze’deki Al Ahli Arab Hastanesi’ne yönelik saldırıyı görüşmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

        Bir çok insan, hastanede vahşet yapılmasına rağmen İsrail’e destek ziyaretinden vaz geçmeyen ABD Başkanının İsrail’de terör devleti başkanı ile samimi sarılması ve sıcak karşılanması bu vahşetlerin bu kadar rahat yapılmasında gücünü kimden aldığını göstermesi açısından bir kanıttır dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekmeköy’de Okullara Spor Malzemesi DesteğiÖnceki Haber

Çekmeköy’de Okullara Spor Malzemesi Dest...

Çekmeköy’de İklim Değişimi Çalıştayda Ele AlındıSonraki Haber

Çekmeköy’de İklim Değişimi Çalıştayda El...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar