sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Dünyanın İlk Siha Gemisi Göreve Hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın İlk Siha Gemisi Göreve Hazır
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz” dedi.

              Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne katıldı.

              Törende yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin en büyük askerî gemisi olan TCG Anadolu gemisinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi bu bizim için yeterli değil. İnşallah ikinci etabımız, bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülke ile yaptık, yapıyoruz ve bunu da başaracağız. Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. Sadece bununla kalmıyor, Mavi Vatan’a kazandıracağımız MİLGEM İstif Sınıfı üç yeni fırkateynimizin sac kesimini de bugün gerçekleştiriyoruz. TCG Anadolu’nun inşasında emeği geçen ve fırkateynlerimizin inşasında görev alacak herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TCG ANADOLU, DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİDİR”

               Hizmete aldıkları TCG Anadolu’nun en büyük ve en ağır helikopterler ile insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir başka ifadeyle TCG Anadolu, dünyanın ilk SİHA gemisidir. Bu gemimize, Bayraktar TB-3 SİHA, Kızılelma insansız savaş uçağı ve HÜRJET hafif taarruz uçağımız iniş kalkış yapabilecek. Ayrıca, taşıdığı tanklar ve zırhlı amfibi hücum araçları sayesinde bu gemimiz, gerektiğinde dünyanın her köşesinde askerî ve insani operasyon yürütebilmemize imkân sağlayacak özelliklere sahip.”

               Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 gibi oldukça yüksek bir seviyede gerçekleşen bu projede, 131 alt yüklenici görev aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TCG Anadolu sayesinde, tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üs desteği ihtiyacı olmaksızın Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğiz” diye ekledi.

 TCG ANADOLU’NUN ÖZELLİKLERİ

            TCG ANADOLU’da   9 bin 200 metrekare kara ve hava araçları park alanı bulunuyor. Hava aracı taşıma yeteneği kapsamında icra edilecek harekâta bağlı olarak 12 insanlı veya insansız muharip uçak, farklı tipte 21 helikopter ve SİHA’lar konuşlandırabilecek TCG ANADOLU, kara aracı olarak 13 tank, 27 amfibi hücum aracı, 6 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, 33 muhtelif araç, 15 römork, geminin hafif ve ağır araç güvertesinde taşınabilecek.

              Havuz güvertesinde 4 mekanize çıkarma gemisi ve 2 personel çıkarma botu bulunan gemi, 400 personeline ilave olarak toplamda 1400 personel kapasitesine sahip. TCG ANADOLU söz konusu personeli sahile bağlı olmadan 90 gün boyunca destekleme imkânını da taşıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Çalışanlarıyla İftar YaptıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Çalışanlar...

Amatör Spor Kulüplerine DestekSonraki Haber

Amatör Spor Kulüplerine Destek

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar