sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Ampute Futbol A Milli Takımı Dünya Şampiyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ampute Futbol A Milli Takımı Dünya Şampiyonu
Abone ol
Müzesinde tek eksik kupa olan Dünya Kupası'nı kazanmak için sahaya çıkan millilerimiz, finalde Angola'yı 4-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

             30 Eylül-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonda 24 ülke toplam 80 karşılaşma yaptı Turnuvadaki toplam 80 maçın 76'sı Riva'da oynanırken,açılış maçına Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu, yarı final maçına Beşiktaş Vodafone Park'ta oynanırken ,finale Galatasaray Nef Stadyumu ev sahipliği yaptı.

               Galatasaray nef stadyumunda millilere zaferi getiren golleri 19. dakikada Ömer Güleryüz, 31 ve 43. dakikalarda Rahmi Özcan, 49.dakikada Serkan Dereli kaydetti.

                Ay-Yıldızlılar 2018’de finalde kaybettiği Angola’dan rövanşı aldı. Meksika'nın ev sahipliğini yaptığı 2018 Dünya Kupası'nın finalinde Angola'ya penaltı atışları sonunda 5-4 mağlup olan Türkiye, kendi evinde rövanşı aldı. Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası'nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyonluğu kazanmıştı. Milliler koleksiyonuna Dünya Kupası'nı da ekleyerek tarihi bir başarıya daha imza attı.

Ampute Futbol Milli Takımı, kupasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı !

             Maçın başlamasına kısa bir süre kala tribünde yerini alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmayı yerinden takip etti.

              Son düdüğün çalması ile birlikte şampiyon olan futbolculara Dünya Kupasını  Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Kupa töreninde ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi  ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Muaz Ergezen yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (5-8 EKIM 2022)Önceki Haber

İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (5-8...

Gönüllerde ki Engelleri Kaldırtmaya ÇalışanlarSonraki Haber

Gönüllerde ki Engelleri Kaldırtmaya Çalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar