sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

15 Temmuz Şehitlerimiz Programlarla Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz Şehitlerimiz Programlarla Anıldı
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği, Üsküdar Belediyesi ve 15 Temmuz Derneği iş birliği ile Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla İstanbul’da programlar düzenlenerek 15 Temmuz Şehitlerimiz anıldı.

              İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve şehit aileleri ile gaziler tarafından Türk Bayrağı ve afişler asıldı.

                Yazılı afişlerin üzerinde "Yedi Yıl Önce Bugün Burada 34 Can Vatan Uğruna Şehit Oldu, Rahmet ve Minnetle” ve "Vatan, Millet Aşkına" yazıları yer aldı.

                Dernek Başkanı Turunç konuşmasında, “Burada asacağımız bayrak, bu topraklarda binlerce yıl olduğu gibi göklerde dalgalanacak. Çünkü o bayrak bizim özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolü. Şehitlerimiz de o mana ve ruhu bildikleri için hayatlarını seve seve ortaya koydular. Şehitlerimize ve yakınlarına söz veriyoruz, bayrak asla inmeyecek, vatan bölünmeyecek ve bu millet asla esir olmayacak." ifadelerini kullandı.

               Ardından İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile Edirnekapı Demokrasi Şehitliği’nde 15 Temmuz Şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.

               Programa; 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe protokolü, ilgili kurumların temsilcileri ile şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

              Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla başlayan tören sonrasında Vali Gül ve beraberindeki heyet, şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı ve şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

“15 Temmuz Milletimizin Yazdığı Bir Destanın Yıl Dönümü”

             Vali Gül, tören bitiminde basın mensuplarına “Bugün, 15 Temmuz. Tarihimizin en karanlık sayfalarından biri, bir ihanet girişimi ve aynı zamanda milletimizin de yazdığı bir destanın da yıl dönümü. Dolayısıyla hem üzgünüz hem de sevinçliyiz. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile, kendisinin ve milletimizin feraseti ile, şehitlerimizin ve gazilerimizin ödediği bedelle bu devleti uçurumun kenarından alarak inşallah sonsuza kadar yaşatmak için bir bedel ödedi. Şu an şehitlikteyiz. Şehitlerimiz ve aileleri bu ihanet kalkışmasının şahitleri. Aileleri ile birlikte aziz şehitlerimizi ziyaret ettik. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere milletimize sabırlar diliyoruz, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

               Sonrasında Vali Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği iş birliği ile düzenlenen 253 Şehit Hatim Programına katılarak şehitlerimiz için dua etti.

              Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen programa; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

             Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve mevlid-i şerif okunan programda, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından şehitlerimiz için dua edilmesi ile program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Mehmet Özhaseki “Malatya’da 103 Bin Konut Yapacağız”Önceki Haber

Bakan Mehmet Özhaseki “Malatya’da 103 Bi...

Kadın Milli Voleybol Takımımız Şampiyon OlduSonraki Haber

Kadın Milli Voleybol Takımımız Şampiyon...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar