sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Vatan Caddesi’nde Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatan Caddesi’nde Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Coşkusu
Abone ol
Fatih Vatan Caddesi, Cumhuriyet’in 100’üncü Yıl Dönümü kutlamaları dolayısıyla kırmızı ve beyaza büründü. Bu kapsamda İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile “Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni ve Tören Geçişi” programı gerçekleştirildi.

               Programa; 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, il ve ilçe protokolünün temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

                  İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir coşku ile gerçekleşen program, Vali Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun tören aracı ile askeri birlikler, kurumlar ve bayram coşkusunu paylaşmak üzere vatan caddesine akın eden vatandaşlarımızın bayramını kutlaması ile başladı.

               Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı okundu.

“TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİYLE CUMHURİYETİN İKİNCİ ASRINI DÜNYADA MİLLETİMİZİN ASRI YAPMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

                   Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bugün, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek, yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz. Asırlık ihmalleri ve eksikleri gidererek yatırımlarla, Cumhuriyetimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak adımları attık. Demokrasiden ekonomiye, güvenlikten adalete, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya varıncaya kadar her alanda tarihi reformları hayata geçirdik. Şimdi de “Türkiye Yüzyılı” hedefiyle Cumhuriyetin ikinci asrını dünyada milletimizin asrı yapmak için canla başla çalışıyoruz. Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını gönülden tebrik ediyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 100’ncü yıldönümü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 Sonrasında Vali Gül, bir konuşma yaptı.

“CUMHURİYET, ÖNÜMÜZDEKİ YÜZ YILI ŞEKİLLENDİRECEK EN BÜYÜK GÜÇTÜR”

                 Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Vali Gül, “29 Ekim 1923, milli egemenliğe duyulan eşsiz sevdanın eşi görülmemiş bir kahramanlığın nişanesidir. Tarih, bizim kadar bedel ödeyerek, Cumhuriyet kuran başka bir milleti daha yazmamıştır. Anadolu bir umut ışığı arıyordu. O ışık, 19 Mayıs 1919 sabahı ‘Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ inancıyla Samsun’da bir güneş gibi doğdu. Ardından tüm vatana yayıldı. Cumhuriyet’imiz, sadece bu toprakların umudu değildir. Vatanları işgal altındaki mazlum milletlerin bağımsızlık rehberidir, en büyük umududur. Önümüzdeki yüz yılı şekillendirecek en büyük güçtür.” dedi.

“CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 100. YILI KUTLU OLSUN”

                Vali Gül, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Aziz milletimiz mâziden âtiye hiçbir surette esarete, zillete boyun eğmemiştir. Tüm ihtişamıyla ‘ezelden beri hür yaşamış’ bu milletin evlatlarının omuzlarının üstünde yükselen Türkiye Cumhuriyeti var olmuştur. Bugün de güçlü demokrasisi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme yolunda emin adımlarla yürüyüşüne devam etmektedir. Gayemiz, emanete layık olabilmektir. Derdimiz, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır. Bu yüksek ideal için İstanbul’da ve vatanın dört bir yanında el ele, omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

                İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yarışmalarda şiir dalında birinci olan Eymen Cömert tarafından Damarımdaki Kan Yüz Yıllık Şan şiirinin, Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Çelen Çim tarafından Mustafa Kemal’in Kağnısı şiirinin, Kabataş Erkek Lisesi Öğrencisi Meriç Şahinolanlar tarafından Akdeniz’e Doğru şiirinin okunduğu, 100 öğrenciden oluşan Adım Adım Cumhuriyet temalı halk oyunları gösterisinin yapıldığı program, tören geçişi ile sona erdi.

100 Adet TOGG ile Şehit Çocukları törenlere katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe'nin Galibiyet Serisi Devam EdiyorÖnceki Haber

Fenerbahçe'nin Galibiyet Serisi Devam Ed...

Çekmeköy’de Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl CoşkusuSonraki Haber

Çekmeköy’de Cumhuriyet Bayramı’nın 100....

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar