sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Uğur Çelik Yeni Roman Serisiyle Okuyucu Karşısına Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğur Çelik Yeni Roman Serisiyle Okuyucu Karşısına Çıkıyor
Abone ol
Parola Muin ve Esir Romanlarının Yazarı Uğur Çelik yeni eserleri ile bu sefer aşk konusunu işlediği romanlarla okuyucusunun karşısına çıkıyor.

İlk Romanı Parola Muin ile Osmanlı’nın son dönemlerinde İstanbul sokaklarında geçen polisiye bir hikâye ile yazarlık serüvenine başlayan yazar Uğur Çelik; bu kitapta Sultan Abdülhamid ve İttihat ve Terakki arasındaki mücadeleyi tarafsız bir gözle, heyecanlı bir polisiye kurgu ile okuyucuya sunmuştu. Bir film izleme hissi uyandıran ve elden bırakmanın zor olduğu romanında kendine has anlatım tarzı ile okuyucusunun beğenisini toplayan Uğur Çelik yaklaşık üç yıl sonra ikinci romanını kaleme almıştı.

            2020 yılında yayınlanan Esir adlı romanla bu safer tarih yerine günümüz insanının güç peşindeki arzularını ve gücü elde etmek için yapmış olduğu kötülükleri bir seri katil üzerinden anlatmıştı. İnsanoğlunun iyi ve kötü arasındaki tercihlerini konu alan bu kitabın ardından da polisiye ve tarihi/polisiye türünde romanlar yazmaya devam eden yazarhenüz yayınlanmamış olsa da bitmek üzere olan bir tarihi romanının olduğunu belirtirken şu sıralar farklı bir heyecanı yaşıyor.

Çünkü yazar bu sefer aşk romanları ile okuyucu karşısına çıkmayı bekliyor.

Elif – Mim- Vav isimleri ile çıkacak olan serinin yazım aşamaları bitmiş bulunuyor. Serinin ilk kitabı olan Elif ise önümüzdeki hafta satışa çıkmış olacak. Uğur Çelik kitabın içeriği ile ilgili şunları ifade etti:

          “Üç ayrı kitaptan oluşan bu seri günümüz aşkları ile ilahi aşk arasında kalmış bir kızın mücadelesini anlatırken, ona âşık olan Ferzan adındaki gencin de yollarının sürekli aşka çıkışını ele almaktadır. Bu çerçevede karakterlerimiz Ferzan ile Çağla’nın aşkını okuyanlar romana dahil olan diğer karakterlerle beraber hem bugünün aşkını sorgulayacak hem de ilahi aşka ulaşmanın mümkün olup olmadığını, ulaşmak için dünyada nelerin yapılması gerektiğine dair bir şeyler okumuş olacaktır.

Yalnızlık, Yolculuk – Kavuşma ekseninde şekillenen üç ayrı kitapta aşkın farklı türleri, farklı boyutları hatta farklı zorlukları ile karşılaşacak okuyucu. İstanbul, Bursa, Konya ve Şanlıurfa arasında gelişecek olayların dışında Elif-Mim ve Vav ile ilgili semboller ve hikayeler de yer alıyor romanda. Bu sebeple okuyucunun aşkın her halini, her evresini de görebileceği bir kitap serisi onları bekliyor. Romanlarımı okumuş olanlar Dertli Baba ve Kedili Hikmet karakterlerini hatırlayacaklardır. İşte bu roman serisi biraz da o karakterlerin zihin yapıları üzerinden şekillendi ve ortaya böyle bir aşk serisi çıktı.”

           Elif kitabı önümüzdeki hafta okuyucuyla buluşacak. Yalnızlık temalı kitabın mottosu ise aşkın zorluğuna atıf yapıyor.

“Yanmayı göze alamıyorsan, ne işin var aşk ile…”


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Futbolda Yüz akı Bir Gece Oldu. Teşekkürler ÇocuklarÖnceki Haber

Futbolda Yüz akı Bir Gece Oldu. Teşekkür...

KYK Yurtlarında Deprem Tatbikatı YapıldıSonraki Haber

KYK Yurtlarında Deprem Tatbikatı Yapıldı

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar