sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Nahçıvan, Azerbaycan’la İlişkilerimizde Özel Bir Yere Sahiptir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nahçıvan, Azerbaycan’la İlişkilerimizde Özel Bir Yere Sahiptir
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Nahçıvan, tarih boyunca taşıdığı stratejik önemle, Azerbaycan’la ilişkilerimizde özel bir yere sahiptir” dedi.

             Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

            Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin, dünyada eşi benzeri bulunmayan müstesna bir konumda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek millet, iki devlet şiarı çerçevesinde, ilişkilerimizi ve iş birliğimizi her alanda güçlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlham kardeşimle imzaladığımız Şuşa Beyannamesi, ilişkilerimizi müttefiklik seviyesine yükselten bir dönüm noktasıdır” diye ekledi.

            Nahçıvan’ın, tarih boyunca taşıdığı stratejik önemle Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinde özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nahçıvan bugün de ekonomi ulaştırma ve enerji hatları açısından büyük bir potansiyel barındırıyor. Bölgesel ulaştırma hatlarının tesisiyle birlikte, bu potansiyeli tam manasıyla hayata geçirme imkânına kavuşacağız.”

            Hazar Geçişli Uluslararası Doğu-Batı Orta Koridoru’nun öneminin koronavirüs salgını ve bölgede yaşanan savaşlar neticesinde daha iyi anlaşıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle biraz önce temelini attığımız Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Azerbaycan’la enerji alanındaki ortaklığımızı daha da derinleştireceği gibi, Avrupa’nın enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buse Tosun Çavuşoğlu Güreşte Dünya Şampiyonu OlduÖnceki Haber

Buse Tosun Çavuşoğlu Güreşte Dünya Şampi...

TEMA İklim Panayırı DüzenlediSonraki Haber

TEMA İklim Panayırı Düzenledi

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar