sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Deniz Baykal Hayatını Kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deniz Baykal Hayatını Kaybetti
Abone ol
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara’da vefat etti.

Deniz Baykal'ın ölüm haberinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu duyurdu.

            Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

           Ankara'daki evinde uykusunda hayatını kaybeden 84 yaşında ki eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın naaşı hastaneye sevk edildi.  

          Deniz Baykal 2017 yılında geçirdiği felç sonrası sağlık sorunları yaşıyordu.

          Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, babasının cenazesinin 14 Şubat günü Antalya'da aile mezarlıklarında toprağa verileceğini söyledi.

Deniz Baykal Kimdir?

           20 Temmuz 1938 tarihinde memleketi Antalya'da dünyaya Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski  genel başkanıdır. 1995–1996 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürütmüştür. Birçok hükûmette yer alan Baykal, kısa aralıklar dışında 1992-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını yapmıştır. 2002–2010 yılları arasında Ana Muhalefet Partisi lideri olmuştur.

              İlk defa 1973 Türkiye genel seçimleri'n de meclise giren Baykal, 37. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit'in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer almıştır. 12 Eylül Döneminde kısa süre gözetim altında tutuldu. Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyal demokrat Halkçı Parti'den (SHP) milletvekili olarak seçildi ve genel sekreterlik görevinde bulundu.

           1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin Genel Başkanı seçilmiştir. SHP'nin CHP ile birleşmesinden bir süre sonra CHP genel başkanlığa seçilen Baykal, CHP'nin Tansu Çiller'in genel başkanı olduğu Doğru Yol Partisi ile yaptığı koalisyon hükümetini bozdu. 1995 Türkiye genel seçimleri'nden önce kurulan DYP-CHP koalisyon hükûmetinde, 1995–1996 yılları arasında Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde partisi CHP %10'luk seçim barajını geçemeyince istifa etmiştir. Eylül 2000 tarihinde tekrar CHP genel başkanı seçilmiştir ve 2002 Türkiye genel seçimleri'nde partisi ana muhalefet olmuştur. 2010 yılında CHP Genel Başkanlığından istifa etmiştir.

           Baykal, meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak görev yapmıştır.

         2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Antalya'dan milletvekili adayı olmuş ve CHP Antalya milletvekili seçilmiştir.

          1963 yılında Olcay Baykal ile yaptığı evlilikten 2 çocuk sahibi oldu. 3 torunu vardır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te Deprem BölgesindeÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te Depr...

MHP İl Başkanı Sertel Selim’den Çekmeköy’e ZiyaretSonraki Haber

MHP İl Başkanı Sertel Selim’den Çekmeköy...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar