sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmî törenle karşılandı.

               Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen resmî karşılamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından İstiklal Marşı okundu.

                 Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar heyetlerini birbirlerine takdim etti.

               Resmî törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar baş başa görüşme gerçekleştirdi.

              Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

               Göreve başlamasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile eşine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ve Başbakan Üstel’e göreve başlama törenine katıldıkları için teşekkür etti. “Bugün de şahsıma, eşime ve heyetime gösterilen hüsnükabulden ötürü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarına şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdikleri görüşmelerde, gündemdeki tüm konuları ayrıntılarıyla ele aldıklarını kaydetti.

“KIBRIS TÜRKÜ ASLA AZINLIK OLMAMIŞTIR, OLMAYACAKTIR”

               Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bunların içinde şüphesiz ki elektrik sorunuyla ilgili Türkiye’den kablo yoluyla Kuzey Kıbrıs’a elektrik naklinin sağlanması en önemli adımımız olacaktır. Ve bununla artık Kuzey Kıbrıs’ta elektrik kesintileri gibi bir sorun inşallah kalmayacaktır. Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz’e ilişkin mevcut durumu değerlendirdik. Kıbrıs meselesinde Türk tarafı her zaman yapıcı ve sonuç odaklı tutum benimsemiştir. Ada’nın kadim ve asli unsuru Kıbrıs Türklerinin haklı talepleri açık ve nettir. Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır. Bu gerçekleri görmezden gelenler, Ada’nın tek egemeni olma hayalleriyle avunmayı sürdürüyor. Bu kesimlere, artık saplantılarını bir kenara bırakmalarını ve Ada’nın gerçekleriyle yüzleşmelerini tavsiye ediyorum.”

              Kıbrıs Türklerinin gayretlerine rağmen, yarım asırdan fazla bir sürenin, Rum tarafının uzlaşmaz ve maksimalist yaklaşımları nedeniyle heba edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimsenin bir elli sene daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statülerinin teyidi, bizler için olmazsa olmazdır” vurgusu yaptı.

             Müzakere masasına geri dönülecekse, bunun yolunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasından geçmekte olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’deki son gayri resmî toplantıda ortaya koyduğu, kendilerinin de desteklediği gerçekçi ve sonuç odaklı vizyonun bundan ibaret olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çok Sayıda Mühimmat Ele GeçirildiÖnceki Haber

Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Türkiye Kupası Fenerbahçe'ninSonraki Haber

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar