sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Çekmeköy'de Formulaz Yarışı Heyecanı Vardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çekmeköy'de Formulaz Yarışı Heyecanı Vardı
Abone ol
Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği “Formulaz Yarışları” ve Hamsi Festivali'ne binlerce vatandaş katıldı.

             Karadeniz’de her yıl çeşitli organizasyonlarda sahne alan ve nefesleri kesen Formulaz Yarışları İlk defa Karadeniz illeri dışında İstanbul Çekmeköy’de yapıldı.  Çekmeköy Alemdağ Mahallesi’nde gerçekleşen Formulaz’da, yaklaşık 30 tahta araba yarıştı ve kıyasıya mücadele ettiler. Araba yarışlarının yanı sıra hamsi festivali de Çekmeköylülere unutulmaz bir hafta sonu yaşattı. 10 ton hamsinin  ekmek arası şeklinde vatandaşlara ikram edildiği Festivalde; Koliva, Murat Köse ve Gökhan Can Boşnakoğlu konseriyle coşku doruğa çıktı.

           Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde Formulaz yarışlarının startını Başkan Poyraz verdi.  Vatandaşlara elleriyle balık ekmek ikram eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Formulaz’da dereceye giren yarışmacılara ise kupa, madalya ve hediyelerini takdim etti. Yarışlarda Tasarım Ödülü’nü İsmail Bayrak alırken birinci Ahmet Gül, ikinci Levent Gül ve üçüncü Gani Sarı oldu.

            Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Rize Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, MHP Çekmeköy İlçe Başkanı Tahsin İnce, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve  meclis üyeleri  kazananları tebrik ederek alanda bulunan Çekmeköylülerle sohbet ettiler.

'Emniyet kemeri ve yangın söndürme tüpü var'

           Yarışmaya katılan Turan Selimoğlu, 'Karadeniz'den geldik burada yarışıyoruz. Tüm gençlere tavsiyem, doğayla yaşamlarını sürdürsünler. Ahşapla konuşsunlar. Ömürlerine ömür katarlar. Bu yarışları Avrupa’ya yaymayı düşünüyoruz. Aracımız donanımlı, emniyet kemeri ve yangın söndürme tüpü var' dedi.

'İstanbul'da bu yarışın ilk startını vermiş olduk'

            Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 'Formulaz ismi biliyorsunuz. 14 kez Rize'de yapıldı. Çocukken bizlerde gayret edip yapmaya çalıştığımız bir araba sporuydu. İstanbul'da bu yarışın ilk startını vermiş olduk. Yarışın sonunda İstanbullu hemşehrilerimize 10 tona yakın ekmek arası hamsi dağıtacağız. Akşam da güzel bir müzik şöleni ile günümüzü değerlendirmiş olacağız' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOSGEB Başkanı Kurt Çeksiad Üyelerini AydınlattıÖnceki Haber

KOSGEB Başkanı Kurt Çeksiad Üyelerini Ay...

Gazeteciler Armutlu'yu GezdiSonraki Haber

Gazeteciler Armutlu'yu Gezdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar