sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Çekmeköy’de Belediye Kaçak Yapıların Yıkımıyla İlgili Basın Açıklaması Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çekmeköy’de Belediye Kaçak Yapıların Yıkımıyla İlgili Basın Açıklaması Yaptı
Abone ol
Çekmeköy Nişantepe Mahallesinde bulunan 3 kaçak yapının yıkılması ile ilgili olarak asılsız haberler yapıldığını belirten Çekmeköy Belediye’si konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı açıklama şu şekilde;

             İlçemizde bulunan Nişantepe Mahallesi’nde; 3194 sayılı imar kanununa uygun olmayan kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkılması sonrası bir takım çevrelerce kasıtlı ve iyi niyetli olmayan, gerçeklerle alakası bulunmayan, toplumu yanlış bilgilendiren yada kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeyi amaçlayan yayınları yakından takip ediyoruz.

             30.05.2023 Salı günü NişantepeMahallemizde bulunan 571/2-548/4-565/7 hisseli parsellerde yapılan kaçak yapıların yıkımı kanunlara uygun şekilde yapılmıştır. Söz konusu yapılar; daha önce birden fazla şekilde olmak kaydıyla durdurulmuş ve gerekli yasal uyarılar yapılmış olmasına rağmen seçim bir fırsat bilinerek tamamlanmak istenmiş, ekiplerimizde bu duruma müsaade etmemiştir. Ayrıca söz konusu parsellerin tamamının hisseli olması, hisseler için malikler bazında herhangi bir uygulama yapılmamış olması da bu parsellerde yapı inşa edilemeyeceğinin açık bir kanıtıdır.

             Bazı basın organlarında yaşlı kadınların sokağa atıldığı, evler boşaltılırken vatandaşlara şiddet uygulandığı, seçimden önce izin verip seçimden sonra yapıların yıkıldığıiddiası da tamamen asılsızdır. Söz konusu yapıların bir kısmı henüz tamamlanmış, 1 yapı ise yıkılmasının önüne geçilebilmesi için içerisinde sadece iki adet koltuğu bulunan tek odalı bir yapıdır. Bu yapılar boşaltılırken içerisindeki hiçbir eşyaya zarar verilmemiş, hiçbir vatandaşa zor kullanılmamıştır. Ayrıca bu yapılar için izin verilmemiş, aksine kaçak yapı oldukları fotoğraflarla belgelenmiştir.

              Kasıtlı haberlerle maksadını aşan, toplumu kine ve nefrete sürükleyen bazı basın yayın organları şunu bilmelidirler ki; Çekmeköy’deyaşayan  Roman vatandaşlarımızla belediyemiz etle tırnak gibidirler. Sadece bu yıl içinde;  İlçemizde çiçekçilik yapan Roman kardeşlerimiz için 15 adet çiçek evini tamamlayıp kendilerine teslim ettik. Birçok basın kuruluşunu da misafir ettiğimiz programlarda çeşitli eğlenceler düzenleyip toplu nikah törenlerini kıydık. Roman vatandaşlarımızın çocukları için Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüzle “ Spor Her Yerde, Spor Mahallende” etkinliği düzenledik. Yine Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Nişantepe Mahallemizde; okul, aile sağlığı merkezi ve kütüphane çalışmalarımızda devam ediyor. 

             Maksatlı ve yalan hiçbir haber amacına ulaşmayacak,  doğrular karşısında yenik düşecektir. Bu tür yaklaşımlar kurumumuzu kanunların uygulayıcısı olmaktan da alı koyamayacaktır. 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yarısı Bizden Kampanyası Sona ErdiÖnceki Haber

Yarısı Bizden Kampanyası Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemin Ederek Göreve BaşladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemin Ederek Göre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar