sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Başkan Poyraz Basın Mensuplarını Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Poyraz Basın Mensuplarını Ağırladı
Abone ol
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bölgede görev yapan yerel basın mensuplarını ağırladı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile yerel basın mensuplarını Taşdelen Cemal Güngör Parkı içerisinde yer alan Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde ağırladı.  Organizasyona AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı ve bölgede görev yapan basın mensupları katıldı.

                AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan’ın basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlaması ve yeni basın kanunu ile edinilen haklara değindiği konuşmasının ardından selamlama gerçekleştiren Başkan Poyraz;  “ Bölgemizde gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm basın emekçisi kardeşlerimizin, bugün aramızda olmayan görevi başında olan, emekliliğe ayrılmış tüm basın mensuplarının bu önemli gününü kutluyorum, “ dedi.

                  Daha sonra basın mensuplarından gelen soruları alan Başkan Poyraz; Yenidoğan Kavşağı, Kentsel dönüşüm, sokak hayvanları, Çamlık Mahallesi yeni projeler, eğitim projeleri, kütüphaneler,  İBB ‘nin Çekmeköy’de yarım bıraktığı ve iptal ettiği projelerle ilgili gelen sorulara cevap verdi.

                Yenidoğan kavşağındaki trafiğe çözüm için Çekmeköy Taşdelen-Alemdağ- Ekşioğlu yol kavşak projesi çalışmalarına başladık. Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte projeyi inşallah çok kısa sürede tamamlayacağız. Bölgedeki trafiğe en az yüzde 80 etki edecek bir proje. Gönül isterdi ki geçmiş dönemde hazırlanan bu proje bugüne kalmadan çözülseydi. Ama maalesef Ekrem Beyle muhtarlarımızla bölgeyi dolaştık. Ekrem bey derhal bitirilecek dedi ama üzerinden 4 yıla yakın süre geçti hala bir çalışma yapılmadı. Biz de bakanlığımızla görüşüp büyüyen bu sorun için bir aksiyon aldık ve uygulamaya koyduk. Bölgemize hayırlı olsun.

Kendi Kendine Dönüşen Bir Çekmeköy

               İstanbul’da yapılan birçok zemin değerlendirmesinde Çekmeköy sağlamlık konusunda her zaman ilk sıralarda yer alıyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren dönüşümde kendi kendine dönüşen bir Çekmeköy modeli oluşturduk. Yüzde 90 oranında da dönüştük.  İmar ve plan sorunlarını çözdük. Bugün dönüşmeyen eski belde döneminden kalan sitelerimiz var. Bunların kendi aralarında, ailelerin çözmesi gereken özel konular var. Bunlarda çözüldükten sonra inşallah onlarda bu dönüşümün bir parçası olacaklar. Böylelikle ilçemizde dönüşümü büyük oranda tamamlamış olacağız.

Sokak Hayvanları Bize Allah’ın Emaneti

               Sokak hayvanları hassas olduğumuz bir konu. Ama bu işin cilvesi ne yaparsak yapalım herkesi yüzde yüz mutlu etmemizin imkanı yok. Biz kanunların belirlediği ölçüde elimizden geleni yapıyoruz. Yaz kış besleme çalışmalarımız devam ediyor. Ömerli bakım evinde yüzlerce hayvanımız tedavi ediliyor. Bunların yanı sıra yeni hayvan bakım evi için gerekli tüm girişimlerimizi yaptık. Yer tahsisi yapıldı, projemiz hazır. İnşallah onunda çalışmalarına başlıyoruz.

Çamlık Mahallesi Projesi Göz Kamaştıracak

                  Çamlık Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda açtığımız Çamlık Sokak Prestij caddemizin hemen yanında kalan bölgede Kütüphane, Okul, Aile Sağlığı Merkezi, Sosyal Tesis, Emniyet Binası ve inşallah gençlerimizin istediği kaykay pistini inşa edeceğiz. Küçük bir sosyal yaşam alanı olacak bu bölgede hemşehrilerimiz inşallah en iyi şekilde istifade edecekler.

Eğitim Bizim Olmazsa Olmazımız

             Çekmeköy’de şuan farklı noktalarda okul çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Birçok konuda milli eğitim müdürlüğümüzle koordineli çalışıyoruz. 2023-2024 hedeflerimizde onun üzerinde okul yapmak var. İhale süreçleri ve proje aşamasında olan bölgelerimiz var. Bunlar tamamlandığında inşallah açıklamaları yapacağız. Hedefimiz doğrultusunda ilçemizde tekli eğitim sistemine geçilmesi için fiziki çalışmalarımıza devam edeceğiz.

11 Yeni Kütüphane Açacağız

               Geçtiğimiz yıl dört kütüphane açmıştık. Bu yıl da 10 tane yine butik, bir tanede Taşdelen Kültür Merkezi altında büyük bir kütüphanemizde çalışmalarımız sürüyor. Bu kütüphanelerin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili gençlerimizden gelen talepler var. Onun içinde çalışmalar yapıyoruz, yeni yılda yapacağımız düzenleme ile gençlerimizi mutlu edeceğiz.

 İBB’nin Çekmeköy’de Yarım Bıraktığı Projelerin Akıbetini Bizde Merak Ediyoruz !

               Geçtiğimiz seçim sonrası Ekrem beyin ilçemize yaptığı ziyaretlerden bahsetmiştim. Yarım bırakılan bir proje Yenidoğan kavşağıydı onu çözdük bi iznillah. Metro projesi bizim için, hemşehrilerimiz için çok önemliydi. Tüneller kazılmış çalışmaları başlamış projeye  Ekrem beyin tabiriyle “kılçık”  denildi, farklı gerekçeler gösterilerek iptal edildi . Herkesin malumu tüneller toprakla dolduruldu. Geçtiğimiz Aralık Meclisinde İBB ‘de yaptığım konuşmada da halkımız adına bu projeleri sordum. İtfaiye binamız var biliyorsunuz nerdeyse yüzde 80’i tamamlanmış şekilde teslim aldı mevcut İBB yönetimi. Bugün geldiğimiz noktada bu binaya çivi çakılmadı. Kültür Merkezimiz var hemen doğa park girişinde orası da aynı şekilde kaderine terk edildi. Yazık günah bunlar hep milli sermaye çürümeye terk edilmemeli. Birde üst geçitlere asansör konusu var ki gerçekten içler acısı trajikomik bir durum. Çekmeköy’e İBB tarafından yapılan tek hizmet belki ama bir yıla yakındır iskeleti diktiler içine asansör kabinlerini koymadılar öyle bekliyor. Birde kreşler var. Bizden yer istendi kreş yapımı için derhal talimat verdik, arkadaşlarımız yer tahsisini yaptı. Neden mi? Çekmeköy’e hizmet gelecek bundan önemli bir durum var mı? Olamaz bizim için. Hemen verdik arsaları. Ama maalesef oralarda da bir çalışma yapılmadı. Ortada projede yok kimse paylaşmadı bizimle. İBB Aralık meclisinde belirttiğim gibi bugün burada da söylüyorum. Keşke Ekrem Bey Çekmeköy’de bir hizmet yapsa da bir açılış yapsa da biz de kendisine Allah razı olsun diyebilseydik. Ama yok.

            Soruları bu şekilde cevaplayan Başkan Poyraz; Basın mensuplarına günün anısına hediye takdim edip katılımları için teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekmeköy’ün Altılı Masası Gazeteciler Gününü KutladıÖnceki Haber

Çekmeköy’ün Altılı Masası Gazeteciler Gü...

Bunlar Cumhurbaşkanı Adayı Değil Bostan Korkuluğu ArıyorSonraki Haber

Bunlar Cumhurbaşkanı Adayı Değil Bostan...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar