sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Bakan Özer, İstanbul’daki Okul Müdürleri ile Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Özer, İstanbul’daki Okul Müdürleri ile Bir Araya Geldi
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in teşrifleri ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla “İstanbul 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı” düzenlendi.

           İstanbul Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sabri Şensoy,  Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kaymakamlar, ilçe mili eğitim müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

           İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Bakan Özer ve Vali Yerlikaya ve , İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

İstanbul’da Yönetici Akademisi Kuruyoruz

          Okullara yapılan yatırımlara değinerek konuşmasına başlayan Bakan Özer, “500 milyon TL temizlik ve kırtasiye malzemesi, 250 milyon TL küçük onarımlar ve 250 milyon TL de donatım olmak üzere 1 milyar TL'yi genel müdürlüklerimize aktardık.

          Öğretmenlerimize yönelik eğitimleri devam ettirirken okul yöneticilerimize ayrı bir eğitimle süreci başlattık. Tüm okul yöneticilerimizi İstanbul'a bir kere getireceğiz.

          İlk defa açıklıyorum, İstanbul'da bugün itibariyle yönetici akademisi kuruyoruz. Bu akademinin işlevi Türkiye'deki tüm okul yöneticilerinin eğitimlerini planlamak ve ağırlıklı olarak İstanbul'da bu eğitimleri gerçekleştirmek.

           Okula erişim sorununun ortadan kalktığını belirten Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Okul öncesinden ortaöğretime, ortaöğretimden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde vatandaşlarımız çocuklarını çok rahatlıkla erişim sağlayabiliyor.

           Okul öncesindeki okullaşma oranı 2000'li yıllarda bu ülkede yüzde 11 idi. Bugün yüzde 92 oldu. Ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44'tü, bugün yüzde 90'ın üzerine çıktı. Kız çocuklarının okullara erişimi ile ilgili 19 yılda kız çocuklarının okullaşma oranı, cumhuriyet tarihinde ilk defa erkek çocukların okullaşma oranını geçti.

            İstanbul'da 6 Ağustos'taki okullaşma oranı 5 yaşta yüzde 45'ti. Türkiye ortalamasının bile çok altındaydı. Onun için İstanbul'a ağırlık vererek İstanbul'a bin tanesini İstanbul'a yapma kararı aldık Eğitim sistemimizde 500 bin öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sisteminden bahsediyoruz.”

“2024’ün İlk Aylarında 4 Bin 258 Yeni Derslik İstanbul’umuza Arz Edilmiş Olacak”

           Öğretmenler sayesinde eğitimde başarılı bir süreci geride bıraktıklarını belirterek sözlerine başlayan Vali Yerlikaya ise konuşmasında, “İstanbul’umuzda kamu ve özel okullarda 163 bin öğretmenimiz var. 112 bin 308 kamu öğretmenimiz sizlerin yönetiminde olan okullarda çalışıyor. Yeni dönem için medeniyetimizin baş şehri olan İstanbul’umuzda Milli Eğitim kapsamındaki okullarımızın hazırlığı ile ilgili Sayın Bakanımızın talimatlarıyla beraber değerlendirmelerini almak için bir araya geldik.” ifadelerini kullandı.

             Vali Yerlikaya, “60 yıldır çıkmayan bir kanunumuz vardı. Bakanımız göreve geldiğinde herkesi kucaklayan “Öğretmenler Kanunu” hamdolsun yayınlandı. İstanbul’umuzda sözleşmeli öğretmenler ilgili rakamları kendisine arz ettiğimiz zaman Bakanımızın farkındalığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile eğitim ordumuza 10 bin 120 öğretmenimiz geldi.

             1999 depreminden önce olan binalarımızı ya güçlendiriyoruz ya da yıkıp yeniden yapıyoruz. 2024’ün ilk aylarında 4 bin 258 yeni derslik İstanbul’umuza arz edilmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Toplantı istişarelerin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komandolar ve Özel Harekat Polisleri Devriyeye BaşladıÖnceki Haber

Komandolar ve Özel Harekat Polisleri Dev...

19. Akdeniz Oyunları’na HazırızSonraki Haber

19. Akdeniz Oyunları’na Hazırız

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar