sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Bakan Kurum Düzce’de Bina Yıkım Çalışmalarına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kurum Düzce’de Bina Yıkım Çalışmalarına Katıldı
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 23 Kasım’da 5.9 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Düzce merkez, köy ve ilçelerinde incelemelerde bulundu, ağır hasarlı konutlardaki yıkım çalışmalarını yerinde izledi.

               Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından köy ve ilçelerde incelemelerini bugün de sürdürdü. Hasarlı yapıları tek tek gezen Bakan Kurum, vatandaşlara ağır hasarlı evlerde oturmamaları uyarısı yaptı, evleri yıkılan vatandaşlara yeni evlerinin en kısa sürede tamamlanıp teslim edileceğini söyledi. Bakan Kurum, konteyneri teslim edilen 87 yaşındaki Zülfiye Yıldırım'a ağır hasarlı evinin yanında yeniden eski düzenini kuracaklarını söyleyerek gerekenlerin yapılacağını belirtti. Ayrıca ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarını da yerinde izledi.            

             Toplam 181 ağır hasarlı bina tespit edilen Düzce’de Bakan Kurum; sırasıyla Taşlık Köyü, Gölyaka ilçesi, Çilimli Mahallesi, Gökçe Köyü, Yenimahalle, Şerefiye Mahallesi ve Camikebir Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada ağır hasarlı yapıları inceleyen Bakan Kurum, konteyner ve çadırlarda kalan depremzede vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

             Bakan Kurum, ağır hasar gören Gölyaka ilçesindeki 6 daire, 2 dükkânın ve Çilimli Mahallesi’ndeki 5 daire, 3 dükkânın yıkımını izleyerek Mobil Koordinasyon Merkezi’ndeki yetkililerden bilgi aldı.

“Evleri yıkılan vatandaşlara yeni evlerini en kısa sürede tamamlayıp teslim edeceğiz”

              Bakan Murat Kurum, Düzce’deki depremzedelerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti, talep ve isteklerini dinledi. Evleri yıkılan vatandaşlara yeni evlerini en kısa sürede tamamlayıp teslim edeceklerini söyledi. Bakan Kurum, konteyneri teslim edilen 87 yaşındaki Zülfiye Yıldırım'a ağır hasarlı evinin yanında yeniden eski düzenini kuracaklarını söyledi ve gerekenlerin yapılacağını belirterek, “Sen merak etme, konteynerin de geldi, evini de inşallah hızlıca buraya yapacağız. Sen üzülme.” dedi.

              Bakan Kurum, evi ağır hasar alan Nurgül Gökçe isimli vatandaşa da “Yenisini yaparız, daha güzel olur, orada oturursun. Sen üzülme. Ağır hasarlı evinize aman girmeyin, burada oturmayın.” dedi. Ardından yetkililere bölgedeki depremzedelerin taşınma süreçlerinin bir an önce tamamlanması talimatını verdi.   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Parti Çekmeköy’de Dilaver Koç Yeniden Başkan SeçildiÖnceki Haber

İyi Parti Çekmeköy’de Dilaver Koç Yenide...

Celal Erdoğan Hayatını KaybettiSonraki Haber

Celal Erdoğan Hayatını Kaybetti

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar