sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

3. Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3. Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması
Abone ol
Eyüpsultan Belediyesi’nin, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı’nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak için “Okumak Güzeldir” sloganı ile her yıl geleneksel olarak düzenlediği kitap okuma yarışmasına başvurular başladı.

             Bu yıl İstiklal Harbi Zaferi’nin 100. yılına özel olarak gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 27 Mayıs 2022 Salı saat 17:00.

             Yarışmaya katılmak isteyenlerin, https://yarisma.eyupsultan.bel.tr/ adresinde yayınlanan yarışma başvuru/üyelik formunu doldurmaları gerekiyor.

YARIŞMA 28 MAYIS 2022 CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

               Katılımların ücretsiz olduğu, yaş sınırlamasının bulunmadığı yarışma https://yarisma.eyupsultan.bel.tr/ web sitesi üzerinden 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü 21:00 – 21:50 saatleri arasında yapılacak.

BU SENENİN KİTAPLARI

                    Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar Eyüpsultan Belediyesi tarafından belirlenen Türk Edebiyat dünyasının önemli eserleri arasında yer alan Mithat Cemal Kuntay’ın “Üç İstanbul”, Falih Rıfkı Atay’ın “Zeytin Dağı”, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Sahnenin Dışındakiler”, Kemal Tahir’in “Yorgun Savaşçı”, Tarık Buğra’nın “Firavun İmanı” isimli 5 kitabı kendileri temin ederek okuyacak.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

                   Yarışmada dereceye girenleri muhteşem ödüller bekliyor. Birinciye 7 bin 500 TL ve dizüstü bilgisayar, ikinciye 5 bin TL ve tablet, üçüncüye 3 bin TL ve tablet, yarışmaya başvuran Eyüpsultanlılar arasında 1.’ye fotoğraf makinası, dereceye giren ilk 25’e 1.000 TL KitapYurdu kitap hediye çeki, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanlı yarışmacıya 2 kişilik boğaz turu, dereceye giren ilk 150 kitapsevere ise Müze Kart verilecek.

SINAV KAÇ DAKİKA SÜRECEK, KAÇ SORU SORULACAK?

                 Bu beş önemli eseri de okuyan katılımcılara online olarak yapılacak yarışmada her kitap için 10 çoktan seçmeli seçenekli toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresi 50 dakika olan yarışmada katılımcılar interneti olan bir bilgisayar, tablet, PC veya akıllı telefondan https://yarisma.eyupsultan.bel.tr/ web sitesi üzerinden sisteme giriş yaparak katılabilecekler.

KAZANANLAR NASIL BELİRLENECEK?

                 Doğru cevaplar dikkate alınarak sıralamanın oluşturulacağı kitap okumaya yarışmasında eşitlik olması durumunda, en fazla doğru cevabı en kısa sürede yapan kişiler göz önünde bulundurulacak. Süre eşitliği durumunda ise en fazla doğru cevabı aynı sürede yapanlar arasında 2.bir sınav daha yapılacak. Online yapılan yarışmada web sayfası sunucusunun kayıtları dikkate alınarak sıralama oluşturulacak. Sınavın cevap anahtarı https://www.eyupsultan.bel.tr/ web sitesi üzerinden, 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü yayınlanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

                Sınav sonuçları 8 Haziran 2022 Çarşamba günü www.eyupsultan.bel.tr adresinden duyurulacak. Ancak 2. sınava ihtiyaç duyulması halinde sınav sonuçları düzenleme kurulunun belirlediği bir tarihte ilan edilecek.

ÖDÜLLERİN TAKDİMİ

                 Ödül töreninin tarihi ve yeri haziran ayı içerisinde https://www.eyupsultan.bel.tr web sayfası üzerinden duyurulacaktır. Dereceye girenlere telefonla bilgilendirme yapılacak olmakla birlikte yarışmacıların ödül kazanıp kazanmadıklarının takibini kendilerinin yapması gerekmektedir. (Kayıt aşamasında telefon bilgisinin doğru girilmesi yarışmacının sorumluluğundadır. Aksi takdirde 8 Haziran 2022 Çarşamba günü mesai bitimi sonrası hak iddia edemeyeceklerdir.)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
90’ların Efsane İsimleri Üsküdar’da Sahne AldıÖnceki Haber

90’ların Efsane İsimleri Üsküdar’da Sahn...

Sancaktepe E-Spor Merkezi Akademisi Hizmete AçıldıSonraki Haber

Sancaktepe E-Spor Merkezi Akademisi Hizm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar