© Bizim Bölge Haber 2021

Sanal Ortamın Güvenliğinin Teminatı: SİBERAY!

İnternet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Siber ortamda işlenen suçların oranı da yükseliyor. Özellikle, çocuklar ve gençler risk altında. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü; bir süre önce siber suçlarla mücadele için SİBERAY projesini hayata geçirmişti.

     Ulusal ve uluslararası platformlarda, siber güvenlik, teknoloji kullanımı, sosyal medya kullanımı, siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda farkındalık oluşturarak; internet, ekran, teknoloji bağımlılığı gibi kişiye ve topluma zarar veren alışkanlıklarla, siber zorbalıkla ve her türlü siber suçlarla eylem daha oluşmadan mücadele etmek amacıyla hayata geçirilen SİBERAY projesinde

          Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, güvenli internet için sanal ortamı 7 gün 24 saat tarıyor. İnternet dolandırıcıları ve kara propaganda üreticileri tek tek tespit ediliyor. Siber zorbalara gecikmeden müdahale ediliyor. İçişleri Bakanlığı’na ait sosyal medya hesabı üzerinden ‘SİBERAY’ hakkında bir tanıtım videosu paylaşıldı.

         Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Komiser Yardımcısı Sinem Şerife Kandemir’in, SİBERAY’ın çalışmalarını anlattığı bir videonun da yer aldığı paylaşımda, “Siberay; güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla her yaş grubundan vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi amaç edinen bir projedir” ifadeleri kullanıldı.

       Siber Suçlarla Mücadele ekipleri,  aynı zaman da okullarda öğrencilere eğitim seminerleri düzenliyor. Teknoloji fuarlarına katılıyor. Pandemi ile birlikte artarak, 35 Milyon vatandaşımızın sosyal medya’da zaman geçirdiğinin de altını çizen yetkililer, çocukların ve sosyal medya kullanıcılarının güvenlikleri için yoğun bir çalışma sergiliyorlar.

         Siber suç, bir bilişim sistemlerine izinsiz olarak hukuka aykırı bir şekilde girilmesi, verileri şifreleme, ele geçirme, yerini değiştirme, sistemlerin erişiminin engelleme gibi siber suç teşkil eden durumun elektronik ortamda gerçekleştirilmesi ile ortaya çıkmaktadır. Basit gibi görülebilir fakat başkasına ait bir sosyal medya hesabına veya e-posta adresine bilgisi ve rızası dışında erişim yapmak suçtur.  Siber suçun, fiziksel olarak işlenen tehdit, şantaj, hakaret gibi suçlardan hiçbir farkı yoktur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER